Αποδοκιμασίες για Ευ. Βενιζέλο στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Αποδοκιμασίες για Ευ. Βενιζέλο στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου»


  • Πολιτικό καύσωνα στο ΠΑΣΟΚ πυροδοτούν τα όσα διαδραματίστηκαν στην εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης-αφιερώματος στον Ανδρέα Παπανδρέου με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» στο Ζάππειο Μέγαρο.


Τρία ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά:
Η μεγάλη...προσέλευση του κόσμου, η αποθεωτική υποδοχή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και οι έντονες αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του σημερινού προέδρου του Κινήματος Ευ. Βενιζέλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθούσε για περισσότερο από μισή ώρα να φθάσει στο βήμα καθώς ο κόσμος τον είχε κυριολεκτικά περικυκλώσει!

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη αλλά πολύς κόσμος υπήρχε και στους εξωτερικούς χώρους του Ζαππείου.

Στα αξιοσημείωτα καταγράφονται ότι δεν ακούστηκε ούτε ένα σύνθημα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος μάλιστα άκουσε αποδοκιμασίες όταν ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει.

Τα συνθήματα αρχικά ήταν έντονα: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Γιώργο αρχηγό» και «Παπανδρέου-Παπανδρέου», ενώ στη συνέχεια κατά την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου έγιναν δεικτικά: «Γιώργο γερά να φύγει η δεξιά».

«Όλοι κρινόμαστε»

Μάλιστα. η αποδοκιμασία στο πρόσωπο του σημερινού προέδρου ήταν τόσο εμφανής που ο ίδιος αναγκάστηκε να πει ότι την ερχόμενη Τετάρτη στην επίσημη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ θα εξηγήσει τους λόγους για την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ.

«Θα μιλήσουμε γι' αυτά», απάντησε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «θα μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας που δε μπορεί να χαρίζεται ούτε να αδικεί και να μηδενίζει».


«Όλοι κρινόμαστε και πολιτικά και προσωπικά. Έχουμε ευθύνη όλοι όσοι κάναμε αυτήν την επιλογή. Ποτέ δεν είχαμε προετοιμάσει τα στελέχη και την παράταξη για δύσκολες επιλογές», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας πως το δίλημμα δεν ήταν ποτέ ανάμεσα σε καλή και κακή επιλογή, αλλά «στην απόλυτη καταστροφή και τη σωτηρία».
Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για το συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης και τόνισε πως η σημερινή προσπάθεια είναι μια προσπάθεια να ενωθεί το ΠΑΣΟΚ.

Έτοιμος για νέο ξεκίνημα του Κινήματος

Από την άλλη, ο Γιώργος Παπανδρέου βασικός ομιλητής της εκδήλωσης δέχθηκε την αποθέωση των οπαδών του κόμματος που παραβρέθηκαν στο Ζάππειο.

Στην ομιλία του που μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων: Ο λαός εκφράζει την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα του Κινήματος. Θα προσπαθήσω να υπηρετήσω αυτήν την ανάγκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της κυβέρνησής του αφήνοντας αιχμές για τη ΝΔ: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήκωσε το βάρος της προσπάθειας. Και το κάναμε μόνοι μας. Κάποιοι βολεύονται με έναν λαό ηττοπαθή αλλά όχι εμείς είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε πολλές φορές στις τεράστιες διαφορές του ΠΑΣΟΚ με τη συντήρηση ενώ απέδωσε την ανατροπή της κυβέρνησής του σε προδοσία και συμφέροντα όπως είπε.

"Είναι τώρα η ώρα, οι προοδευτικές δυνάμεις να σπάσουν τον ομφάλιο λώρο με την πελατειακή Ελλάδα και να ορίσουν τον δρόμο για την Ελλάδα των αξιών", είπε και τόνισε ότι "η συνάντηση όλων αυτών των δυνάμεων και η ενότητά τους στη βάση των κοινών αρχών και των αξιών μας, είναι ο μοναδικός αξιόπιστος δρόμος για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια δύναμη πραγματικής προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο", "μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θα συσπειρώνει γύρω της, με πολιτικούς και όχι άλλους όρους, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις".

Σημείωσε ότι αυτή η προσπάθεια έχει αξία, ότι για αυτήν αξίζει κάθε πρωτοβουλία και πρόσθεσε πως "και αυτό θα πράξω", συμπληρώνοντας ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει με κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά της χώρας.

Το παρών εκτός από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έδωσαν επίσης, o Φίλιππος Πετσάλνικος, o Γιώργος Πεταλωτής, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Κώστας Σκανδαλίδης, η Φώφη Γεννηματά, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, πολλοί πρώην υπουργοί αλλά και ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Στο Ζάππειο βρέθηκαν επίσης ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Νίκος Τσουκάλης από τη ΔΗΜΑΡ.

Την Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, θα γίνει δεύτερη εκδήλωση στο Ζάππειο με ομιλητή αυτή τη φορά τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο. Σε αυτήν θα είναι παρών ο Κώστας Σημίτης, όχι όμως και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επικαλείται υποχρέωση στο εξωτερικό.

Bookmark and Share