Έρχεται το λευκό μητρώο επιχειρήσεων. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχεται το λευκό μητρώο επιχειρήσεων.


  • Ποιους θα αφορά.


«Λευκό μητρώο επιχειρήσεων» δημιουργεί για πρώτη φορά το υπουργείο Εργασίας, με στόχο να επιβραβεύσει τους συνεπείς εργοδότες.
Στη θέσπιση «λευκού μητρώου», στο οποίο θα.. εντάσσονται οι συνεπείς επιχειρήσεις, συμφώνησαν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του πρώτου κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης.

Στις επιχειρήσεις αυτές, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Βρούτση αναμένεται να δοθούν κίνητρα όπως είναι η μείωση των εισφορών, αλλά και η διεξαγωγή λιγότερων ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα τηρούν την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία θα απαλλάσσονται από τους επιτόπιους ελέγχους, ενώ σε επόμενη φάση θα δοθούν και πρόσθετα κίνητρα (π.χ. εξετάζεται περαιτέρω μείωση εισφορών, ένταξη κατά προτεραιότητα σε προγράμματα απασχόλησης κ.λπ.).

Ουσιαστικά οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου (ΕΥΠΕΑ, ΣΕΠΕ κ.ά.) θα εστιάσουν στους… κατά συρροήν παραβάτες, τους οποίους θα «επισκέπτονται» συχνότερα.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων θα αφορά επιχειρήσεις που είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους στο κράτος αλλά και στους εργαζόμενους. απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, που θα αλλάζει το σύστημα ελέγχων στις επιχειρήσεις, θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του έτους.

Bookmark and Share