Alpha Bank: Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Alpha Bank: Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο


  • «Το ελληνικό χρέος, έτσι όπως έχει ρυθμιστεί, είναι απολύτως βιώσιμο –αρκεί, βέβαια, η Ελλάδα να πραγματοποιεί πρωτογενή πλεονάσματα, με παράλληλη είσοδό της σε φάση ανάπτυξης».


Αυτό επισημαίνει ο κ. Μιχάλης Μασουράκης, ανώτερος διευθυντής της Alpha Bank
σε συνέντευξή του... στον Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλο στο πλαίσιο της εκπομπής Δρόμοι της Ανάπτυξης στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι SBC.

Κατά τον κ. Μ. Μασουράκη, οι ετήσιες χρεολυτικές υποχρεώσεις της χώρας ανέρχονται στα 6 δισεκατ. ευρώ, ποσόν που μπορεί να καλύπτεται εν μέρει από τα πρωτογενή πλεονάσματα των δημοσιονομικών χρήσεων τα χρόνια που έρχονται. Αυτά δε τα τελευταία θα ακολουθούν ανοδική πορεία αν η χώρα καταφέρει να μπει σε φάση αναπτύξεως, πράγμα εφικτό από το 2015 και μετά.

Αναφερόμενος στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, το ανώτερο στέλεχος της Alpha Bankτόνισε ότι, χάρη στην γεωγραφική της θέση, η Ελλάδα μπορεί ταυτοχρόνως να γίνει για την Μεσόγειο ό,τι είναι για τις ΗΠΑ η Φλόριντα και η Σίλικον Βάλεϋ. Ένας συνδυασμός, δηλαδή, υψηλών τουριστικών υπηρεσιών και καινοτομίας –δύο κλάδοι που προσφέρουν υψηλές προστιθέμενες αξίες και σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Η εκπομπή Δρόμοι της Ανάπτυξης θα προβληθεί σήμερα Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, στο Sbc, στις 21.00. Πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).
Bookmark and Share