Ανησύχησε μέχρι και την Κουμουνδούρου ο... Ήσυχος. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ανησύχησε μέχρι και την Κουμουνδούρου ο... Ήσυχος.

Στον αστερισμό του  ..."ό,τι να ναι".

  • Τον ανάγκασαν σε αναδίπλωση μετά από τις -απίστευτης ανευθυνότητας και ενδεχομένως εξαιρετικά επιζήμιες για τα εθνικά θέματα- εμπρηστικές δηλώσεις του.


Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί διακαώς να εμφανιστεί ως... η "ήρεμη δύναμη" για την επόμενη (αντιμνημονιακή) μέρα της χώρας, γκάφες των στελεχών του δυναμιτίζουν τη... κουμουνδούρεια στρατηγική και προκαλούν τεταρταίο πυρετό στην ηγεσία του κόμματος.

Μόλις προχθές, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, επιδίωξε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα αποσύνδεσης των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής της χώρας με το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, λέγοντας επακριβώς πως "οι σχέσεις της Ελλάδας με τους γείτονές της δεν προσφέρονται για πολιτική κερδοσκοπία".
Ερωτηθείς δε ο Πάνος Σκουρλέτης αν ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται πως η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει να σύρει τη χώρα σε εκλογές με διακύβευμα εθνικά θέματα, απέφυγε να κάνει δίκη (κυβερνητικών) προθέσεων και απάντησε λακωνικά, άνευ περαιτέρω σχολιασμού: "Το απευχόμαστε".

Ο προκλητικός κ. Ήσυχος

Κι ενώ το κατά ΣΥΡΙΖΑ σχέδιο της "εθνικής υπευθυνότητας" βρίσκεται στην Κουμουνδούρου σε πλήρη εξέλιξη, ο τομεάρχης εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος Κ. Ήσυχος, χθες το απόγευμα, εξέφρασε την άκρως εμπρηστική υπόνοια πως η Κυβέρνηση απεργάζεται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία προκειμένου να συσπειρώσει γύρω της τους απαιτούμενους 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή.
Στην Κουμουνδούρου σήμανε συναγερμός, μετά τη σκληρή δήλωση του Βουλευτή Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος χαρακτήρισε "ακραία επαίσχυντες, απαράδεκτες και εθνικά επικίνδυνες" τις απόψεις του Κ. Ήσυχου ζητώντας παράλληλα από τον Α. Τσίπρα να τοποθετηθεί για την "προσωπική ανευθυνότητα και αδίστακτη ανοησία" του στελέχους του.
Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση και ουχί από τον αρχηγό του. Ο Κώστας Ήσυχος υποχρεώθηκε σε ...μερική αναδίπλωση των δηλώσεών του, εκδίδοντας μια λακωνική ανακοίνωση, οκτώ λέξεων: "Οι διαβεβαιώσεις Σαμαρά από την Κύπρο προκαλούν ανακούφιση!".

Αναδίπλωση
Ενδεικτική της βιασύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σβήσει τη "φωτιά" που άναψε ο "σκιώδης" ΥΠΕΞ της, είναι ο χρόνος που εκδόθηκε η γραπτή δήλωση του Κ. Ήσυχου.
Και τούτο, διότι οι "διαβεβαιώσεις" του κ. Σαμαρά στις οποίες αναφέρθηκε στην ανακοίνωσή του ο Κ. Ήσυχος, δεν είχαν γίνει επί κυπριακού εδάφους αλλά σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός στο sigmalive.
Όπου ανέφερε χαρακτηριστικά πως: "Οι τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ είναι πράγματι μία πρόκληση. Δεν θέλω να πω ότι συγκρίνονται με την εισβολή του ΄74. Και δεν πρέπει εμείς οι ίδιοι να δίνουμε τέτοια εικόνα. Από κοινού, η Κύπρος και η Ελλάδα, έχουν βάλει πολύ ψηλά, στην ευρωπαϊκή πια ατζέντα, την ανάδειξη και αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες ζώνες μας".

Της Νίκης Ζορμπά
Bookmark and Share