To ελληνικό γιαούρτι κατακτά -και- την ιταλική αγορά.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

To ελληνικό γιαούρτι κατακτά -και- την ιταλική αγορά..


  • Τη δεύτερη θέση στην αγορά γιαουρτιού κατάφερε να κατακτήσει μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες κυκλοφορίας τους στην Ιταλία η ελληνική γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ, απόδειξη της υψηλής ποιότητας που έχουν τα προϊόντα της χώρας μας.

Υστερα από τη συμφωνία που υπέγραψε η εταιρεία στα... τέλη της περασμένης χρονιάς με τον μεγαλύτερο όμιλο γαλακτοκομικών της χώρας Granarolo, κατάφερε τον Ιούλιο να φθάσει σε μερίδιο της τάξης του 17,4% (σε όγκο) στα καταστήματα που έχει παρουσία, παρότι η γκάμα τους δεν είναι πλήρης (μόλις πέντε κωδικοί) και η τοποθέτησή τους είναι ακόμη περιορισμένη σε ό,τι αφορά τα σημεία πώλησης.
Από τον Απρίλιο που λανσαρίστηκαν για πρώτη φορά τα γιαούρτια της ΔΕΛΤΑ μέχρι τον Ιούλιο, τα προϊόντα αυτά κατάφεραν να βρεθούν στα ράφια του 35% των συνολικών καταστημάτων στη γειτονική χώρα. Κατά κύριο λόγο η ΔΕΛΤΑ «έκλεψε» μερίδιο από την πρώτη εταιρεία του κλάδου (η οποία στο ίδιο διάστημα έχασε 9,7 ποσοστιαίες μονάδες, υποχωρώντας στο 63,2%), αλλά και από τη μέχρι πρότινος δεύτερη δύναμη η οποία απώλεσε 6,5 ποσοστιαίες μονάδες (φθάνοντας στο 5,3%).

Τα σχέδια
Συνολικά, η διοίκηση της Vivartia, που ελέγχει τη ΔΕΛΤΑ, έχει σχέδια για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στο εξωτερικό, με στόχο το 30% των εσόδων της να προέρχεται από τις διεθνείς αγορές μέσα στην επόμενη τριετία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιάννη Αρτινό, «η στροφή στο εξωτερικό αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς οι εξαγωγές αναπτύσσονται με ρυθμούς 60%», ενώ τόνισε ότι «ειδικά στον τομέα του στραγγιστού γιαουρτιού ή του ?ελληνικού γιαουρτιού?, όπως είναι ευρέως γνωστό στους ξένους καταναλωτές, τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι πολύ ενθαρρυντικά».
Εντονο ενδιαφέρον υπάρχει και για άλλα προϊόντα, όπως οι ζύμες και τα κατεψυγμένα λαχανικά, αλλά και για τον τομέα εστίασης, όπου αρκετοί επενδυτές θέλουν μέσω master franchise να αναλάβουν την ευθύνη ανάπτυξης των Goody's, Everest και Flocafe.
Ηδη από το 2011 που ο τομέας εστίασης της Vivartia είχε παρουσία σε 4 χώρες, έχει επεκταθεί ήδη σε 16 χώρες και τα καταστήματά της από 11 σε 32. Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι, παρά την καθυστέρηση, προχωρεί και η κατασκευή του εργοστασίου στο Αμπου Ντάμπι, μια επένδυση ύψους 70 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη συνεργασία αφορά όλα τα προϊόντα της Vivartia, Δέλτα, Μπάρμπα Στάθης, Χρυσή Ζύμη, αλλά και τα σήματα εστίασης που ελέγχει.
Η συμφωνία με την GRANA-ROLO
Στο ξεκίνημα του έτους η θυγατρική του ομίλου Vivartia Δέλτα Τρόφιμα υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την GRANAROLO, εταιρεία παραγωγής γάλακτος και γιαουρτιού στην Ιταλία. Η συνεργασία αυτή αφορά το λανσάρισμα και την αποκλειστική διανομή αυθεντικού ελληνικού στραγγιστού γιαουρτιού και ελληνικού τυριού στις αγορές της Ιταλίας και της Γαλλίας, τα οποία θα παράγονται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΛΤΑ στην Ελλάδα και θα διανέμονται από τα δίκτυα της GRANAROLO.
Πρόκειται για μία συνεργασία στρατηγικής σημασίας, η οποία ενώνει δύο ιστορικές αλλά και κορυφαίες στον χώρο των γαλακτοκομικών εταιρείες, με παρουσία πάνω από μισό αιώνα η καθεμία στη χώρα της, μία ένωση που αναμένεται να φέρει σημαντικά αποτελέσματα και για τα δύο μέρη.
Ο Ομιλος GRA-NAROLO δραστηριοποιείται τόσο στη συλλογή και παραγωγή γάλακτος, μέσω του συνεταιριστικού οργανισμού GRANLATTE, όσο και στη μεταποίηση και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων μέσω της GRANAROLO S.p.A., η οποία διαθέτει 8 παραγωγικές μονάδες στην Ιταλία και 2 στη Γαλλία.
Ο ετήσιος τζίρος του Ομίλου GRANAROLO φτάνει σχεδόν το 1 δισ. ευρώ. Ενας στόλος 800 φορτηγών διανέμει κάθε χρόνο 700.000 τόνους τελικών προϊόντων σε 50.000 σημεία πώλησης.
Η GRANAROLO είναι η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις φρέσκου γάλακτος στην Ιταλία, ενώ μετά την εξαγορά της YOMO το 2004 έγινε ο μεγαλύτερος παραγωγός γιαουρτιού στη χώρα, με ηγετικό μερίδιο στην αγορά του λευκού πλήρους γιαουρτιού, ενώ μετά την εξαγορά της LAT BRI (εταιρεία παραγωγής φρέσκου τυριού), το 2011, η GRANAROLO είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία ιταλικών συμφερόντων στον χώρο των γαλακτοκομικών στην Ιταλία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Εκτός από την Ιταλία, η GRANAROLO δραστηριοποιείται επίσης στη Γαλλία, την Ισπανία και την Αγγλία.
ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Bookmark and Share