Τουρκία: Συνεχίζει την πρόκληση με το Μπαρμπαρός στη κυπριακή ΑΟΖ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Τουρκία: Συνεχίζει την πρόκληση με το Μπαρμπαρός στη κυπριακή ΑΟΖ


  • Η Άγκυρα αποφάσισε τη συνέχιση των εργασιών του τουρκικού πλοίου καθώς το λεγόμενο υπουργείο Εξωτερικών των Κατεχόμενων φέρεται να έδωσε άδεια στη τουρκική εταιρεία πετρελαίου (TRAO) να συνεχίσει τις έρευνες.


Ανανέωση της NAVTEX για συνέχιση των ερευνών του... τουρκικού πλοίου Μπαρμπαρός στη κυπριακή ΑΟΖ, έχει αποφασίσει η Άγκυρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλιέτ.

Η εφημερίδα αναφέρεται σε απόφαση του λεγόμενου "υπουργείου εξωτερικών" του ψευδοκράτους το οποίο φέρεται να έδωσε άδεια στη τουρκική εταιρεία πετρελαίου (TRAO) να συνεχίσει τις έρευνες, αφού η Λευκωσία δεν τερματίζει τις γεωτρήσεις στο θαλάσσιο οικόπεδο 9 που διεξάγονται από την ιταλοκορεάτικη κοινοπραξία ENI/KOGAS.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού παραμένουν παγωμένες παρά το ότι ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, με χθεσινή δήλωση άφησε να διαφανεί ότι θα μπορούσε να συζητήσει το θέμα του φυσικού αερίου σε συνάρτηση με την εδαφική πτυχή του Κυπριακού, όταν οι διαπραγματεύσεις φτάσουν στο τέλος.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κυπριακών ομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία κάνουν λόγο για υποχώρηση.

Ο κ. Αναστασιάδης κατέστησε σαφές ότι όσο το Μπαρμπαρός παραμένει στη Κύπρο ο ίδιος δεν πρόκειται να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις.

Στο τέλος του μηνός ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την αποτυχία του να φέρει τις δύο πλευρές στις τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Bookmark and Share