"Αγαπητή Ελλάδα, ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε πριν από 70 χρόνια"! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

"Αγαπητή Ελλάδα, ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε πριν από 70 χρόνια"!


 
  • Άρθρο-γνώμης με τον ιδιαίτερα ευφάνταστο ή δεικτικό τίτλο «Αγαπητή Ελλάδα, ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε πριν από 70 χρόνια», του Leonid Bershidsky παρουσιάζει η στήλη BloombergView.


Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι σε μία... συναισθηματική ομιλία ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόνισε εκ νέου ότι η Γερμανία θα πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Το ζήτημα δεν είναι εάν η ελληνική απαίτηση έχει ή όχι νομική βάση. Το ζήτημα είναι πότε επιτέλους η Ευρώπη θα σταματήσει να μάχεται για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», υποστηρίζει ο κ. Bershidsky.

Προσθέτει ακόμη ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επανήλθε στο προσκήνιο το 2012, σε μία περίοδο που η τότε ελληνική κυβέρνηση είχε δεχθεί την εφαρμογή ενός προγράμματος που της επιβλήθηκε από ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ.

Η Γερμανία έχει κατ' επανάληψη αρνηθεί αυτήν την απαίτηση και τονίζει ότι η καταβολή 115 εκατ. μάρκων στην Ελλάδα το 1960 και η διμερής συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών την προστατεύει από οποιεσδήποτε νέες απαιτήσεις.
Αντίθετα ο κ. Τσίπρας – συνεχίζει ο αρθρογράφος – υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που η Γερμανία επανενώθηκε δημιουργεί νέες συνθήκες.

Σύμφωνα με τον κ. Bershidksy το όλο θέμα μπορεί να καταλήξει σε δικαστική διαμάχη, η οποία θα διαρκέσει πολύ καιρό και το αποτέλεσμά της θα είναι αμφίβολο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποτελέσει ένα καλό στοίχημα για μία χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

«Αυτό που πραγματικά θα πρέπει να κατανοήσουν οι Ευρωπαίοι είναι πως δεν υπάρχει ουσία στο να τσακώνονται για παλιά προβλήματα, τα οποία, άλλωστε, δεν μπορούν να λύσουν αυτά που αντιμετωπίζουν την τρέχουσα περίοδο. Οι πόλεμοι τελειώνουν και νικητές και ηττημένοι ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια. Η μεταπολεμική Γερμανία οδηγήθηκε σε οικονομική επιτυχία, η Ελλάδα όχι», σημειώνει ο αρθρογράφος του Bloomberg.

Κλείνοντας, σημειώνει πως «ο Τσίπρας και η ομάδα του θα πρέπει να επανέλθουν στο παρόν και στην δική του πραγματικότητα και να σταματήσουν να ασχολούνται με κάτι που συνέβη πριν από 70 χρόνια».
Bookmark and Share