- "Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε"
«Η εμπειρία έχει δείξει ότι επιμόλυνση με διοξίνες οφείλεται κυρίως σε κατανάλωση από ζώα... επιμολυσμένης με διοξίνες ζωοτροφής και όχι στη ρύπανση του περιβάλλοντος», σημειώνει ο προϊστάμενος της διεύθυνσης του ΕΦΕΤ, Κώστας Μπαρμπέρης, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να μας εφησυχάζει» το γεγονός ότι σήμερα οι διοξίνες στο κρέας, βρίσκονται σε επίπεδα ασφαλή για την υγεία του Έλληνα καταναλωτή.
Προσθέτει μάλιστα ότι καθώς στην Ελλάδα η βιομηχανική δραστηριότητα είναι περιορισμένη, πέραν των ζωοτροφών προσοχή θα πρέπει να δίνεται στους άλλους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν επιμόλυνση με διοξίνες, όπως είναι η βόσκηση των ζώων κοντά σε χωματερές και σημεία ανεξέλεγκτης απόρριψης απορριμμάτων.
Σε έρευνα που πρόκειται να παρουσιαστεί από τον ίδιο στο Πανελλήνιο Συνεδρίο για το κρέας και τα προϊόντα του, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη και στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Detrop, επισημαίνεται επίσης ότι η πρόσληψη διοξινών απο τον άνθρωπο μπορούν να προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στο νευρικό, ανοσοποιητικό και το ενδοκρινικό σύστημα, να επηρεάσουν την αναπαραγωγική λειτουργία, ενώ μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και καρκίνο.