Βαθαίνει το ρήγμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Βαθαίνει το ρήγμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ...



  • Επίδειξη δύναμης της Αριστερής Πλατφόρμας
  • Το 45% καταψήφισε τη συμφωνία Βαρουφάκη..

Αναπάντεχη τροπή πήρε η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη να κάνει επίδειξη δύναμης.
Δεν είναι μόνο η κατάθεση της τροπολογίας μέσω της οποίας... η Αριστερή Πλατφόρμα γνωστοποιούσε τις ενστάσεις της για τη συμφωνία και τη λίστα μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup, αλλά και ο αριθμός των ψήφων που συγκέντρωσε στη ψηφοφορία.

Είναι ενδεικτικό πως 68 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας της Αριστερής Πλατφόρμας, 95 ψήφισαν κατά, 5 ψήφισαν ''απών'' ενώ 33 έλειπαν, με κάποιους να ερμηνεύουν τις απουσίες υπέρ της Αριστερής Πλατφόρμας.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προκαλεί έναν ακόμη πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου, που βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα συμπαγές εσωτερικό μέτωπο, απέναντι στην συμφωνία του eurogroup.

Ακόμη μία τρανή απόδειξη του διχασμού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως ο Α. Τσίπρας πρότεινε για νέο γραμματέα τον Τάσο Κορωνάκη, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα το μέλος της Α. Καλύβη, ενώ και η Κομμουνιστική τάση κατέβασε τον Σ. Ελληνιάδη.

Τσίπρας: Είμαστε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης

Εντύπωση προκάλεσε, στο μεταξύ, η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, με την οποία αναγνωρίζει τις ασφυκτικές οικονομικές ανάγκες της χώρας.

Μας περιμένουν 120 κρίσιμες ημέρες, είμαστε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι 18 υποψήφιοι για την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η ψηφοφορία για την ανάδειξη των 11 μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι 18 υποψήφιοι είναι οι εξής:

- Από την "ενιαία λίστα" οι Νάσος Ηλιόπουλος, Πάνος Λάμπρου, Γιάννης Μπουρνούς, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Ρήγας και Ράνια Σβίγκου.

- Από την Αριστερή Πλατφόρμα είναι οι Αλέκος Καλίδης, Τάσος Κανταράς, Στάθης Λεουτσάκος, Αντώνης Νταβανέλλος και Σόφη Παπαδόγιαννη.

- Από την ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος) είναι οι Λουκάς Αξελός, Μανώλης Μούστος, Μαρίνα Μπρέστα, Ρούντι Ρινάλντι, Νίκος Ταυρής και Ερρίκος Φινάλης.

Από τους ανένταχτους υποψήφιος είναι ο Βένιος Αγγελόπουλος.
Bookmark and Share