Από επιτυχία σε επιτυχία.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Από επιτυχία σε επιτυχία..



Από επιτυχία σε επιτυχία και από νίκη σε νίκη φαίνεται πως κινείται η... πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της νέας κυβέρνησης! 
Αφού έχει καταφέρει να βάλει απέναντι σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και σίγουρα εκείνες της Ευρωζώνης, όπως διαπιστώθηκε στην πράξη σε απανωτά Eurogroup, τώρα άνοιξε πανιά για... νέες κατακτήσεις.







Το νέο διπλωματικό κατόρθωμα που δηλητηριάζει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι βέβαιον ότι θα..μείνει στην Ιστορία για το πόσο εύκολα μπορεί κανείς να γκρεμίσει σε μια νύχτα προσπάθειες δεκαετιών. Η ελληνική πλευρά ξόδεψε στο παρελθόν άπειρο χρόνο για να εξαλειφθεί η καχυποψία των συμμάχων πέραν του Ατλαντικού για το πώς η χώρα αντιμετώπισε διαχρονικά την τρομοκρατία. Με την εξάρθρωση της 17Ν και αφού διαλύθηκαν διάφοροι μύθοι που πίστευαν και Αμερικανοί είναι αλήθεια ότι άλλαξε σελίδα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και ειδικώς στο κεφάλαιο τρομοκρατία.

Η ευαίσθητη σε παρόμοια ζητήματα αμερικανική ηγεσία για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια προέβη χθες διά του πρεσβευτή της στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς σε πολύ έντονη δημόσια διαμαρτυρία για τον νόμο που επιτρέπει την αποφυλάκιση φυλακισμένων για τρομοκρατία και ειδικώς του Σάββα Ξηρού.
Ο Αμερικανός διπλωμάτης μάλιστα αποκάλυψε πως έχουν προηγηθεί και άλλα διαβήματα του ιδίου στον υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το καυτό θέμα.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ασφαλώς πλήγμα για τη χώρα, καθώς έρχεται σε μια στιγμή που πέραν των άλλων η Ελλάδα έχει απόλυτη ανάγκη την όποια στήριξη των ΗΠΑ. Αποκαλυπτικές της αλλαγής κλίματος ήταν άλλωστε και οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

Οι διαρροές της κυβέρνησης ότι δήθεν δεν αποφυλακίζει τρομοκράτες και διάφορα άλλα συμπαθητικά περί ανθρωπισμού δεν φαίνεται να πείθουν κανέναν και η υπόθεση ανοίγει ένα δύσκολο κεφάλαιο με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στα συμφέροντα της χώρας.
Αν σκεφθεί κανείς ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, μάλλον δεν είναι και τόσο φρόνιμο να ανοίγουν και άλλα θέματα ασφάλειας όταν ήδη το περιβάλλον είναι βεβαρημένο από την έξαρση του μεταναστευτικού και τις αλυσιδωτές επιπτώσεις του στην εικόνα της χώρας...


Του κ.Π.Λάμψια
Bookmark and Share