Τσίπρας-Πούτιν: Στόχος μας η επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Τσίπρας-Πούτιν: Στόχος μας η επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας..


  • Στην ανάγκη «να ξαναφέρουμε τις σχέσεις μας μπροστά» αναφέρθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τον σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στο Κρεμλίνο, όπου συναντώνται αυτή την ώρα.


Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι.. «ο σκοπός της παρουσίας μου είναι να επανεκκινήσουμε αυτές τις σχέσεις, προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και προς όφελος και της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή».
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Αιώνιας Φλόγας στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.
Στην Κόκκινη Πλατεία τον κ. Τσίπρα συνόδευσαν εκτός από την αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης και την πρέσβειρα της Ελλάδας στην Μόσχα, και οικογένειες αντιστασιακών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσά τους η Αγνή Σιδερίδου, κόρη της ηρωίδας της Αντίστασης Ηλέκτρα Αποστόλου, ο Αλέξανδρος Διονυσιάδης και η Λιουμπόφ Κελεσίδη.

Ο υποδιοικητής της στρατιωτικής φρουράς ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που αφιέρωσε χρόνο για να τιμήσει τους νεκρούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως τιμά τους πολίτες που έδωσαν τη ζωή τους στον κοινό αγώνα ενάντια στον ναζισμό και πως μ' αυτό τον τρόπο τιμάει και τους Έλληνες πεσόντες.