Για χρεοκοπία της Ελλάδας τον Μάιο προειδοποιούν οι F.T - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Για χρεοκοπία της Ελλάδας τον Μάιο προειδοποιούν οι F.T

Για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας τον Μάιο προειδοποιεί η εφημερίδα, Financial Times, με σημερινό της δημοσίευμα στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στο πακέτο μεταρρυθμίσεων.


Στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνει στους...F.T διαβεβαίωσε ότι θα πληρωθεί η δόση των 458 εκατ. ευρώ την Πέμπτη στο ΔΝΤ, αλλά και επιπλέον 420 εκατ. ευρώ στους διεθνείς πιστωτές με τη λήξη του 6μηνου έντοκου γραμματίου στις 14 Απριλίου.

«Θα ανταποκριθούμε στις διεθνείς μας υποχρεώσεις, αλλά θα δυσκολευτούμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για τις εγχώριες πληρωμές στο δεύτερο μισό του μήνα», εκτίμησε η ίδια πηγή και πρόσθεσε ότι «οι επόμενοι μήνες είναι κάτι διαφορετικό, θα ξεμείνουμε από ρευστό εκτός και αν γίνουν μεταρρυθμίσεις ώστε να λάβουμε χρηματοδότηση».