Οι κλειστές τράπεζες θα κρίνουν την τύχη του δημοψηφίσματος ...αλλά και της κυβέρνησης. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Οι κλειστές τράπεζες θα κρίνουν την τύχη του δημοψηφίσματος ...αλλά και της κυβέρνησης.

  • Το μόνο βέβαιο είναι ότι διχάζεται για μια ακόμη φορά ο λαός, τη στιγμή που τα πολιτικά πάθη του παρελθόντος είχαν σχετικά ηρεμήσει. Η εβδομαδα που ξεκινά θα είναι κρίσιμη για την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα αλλά και για το λαό που πρέπει να αποφασίσει ναί ή οχι στο δημοψήφισμα.

 Ο Αλέξης Τσίπρας με την προσφυγή στις κάλπες για να αοφανθεί ο λαός, πήρε ένα τεράστιο πολιτικό ρίσκο.
Οι πολίτες αισθάνονται πλέον κουρασμένοι από την ατέρμονη διαπραγμάτευση και...την αβεβαιότητα, ενδέχεται όμως και ¨να πεισμώσει¨ (όπως είπε ο Τσίπρας στο διάγγελμά του) οπότε το απτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι μόνο θέμα πολιτικών αντιλήψεων αλλά και ψυχολογίας. Πολλοί θεωρούν ότι η ¨ελληνική περιπετεια¨ θα πρέπει να τελειώσει, έστω κι αν χρειαστεί να αποδεχτούμε τις προτάσεις των θεσμών, ακόμη κι αν υποσηρίζουν ακόμη την κυβέρνηση.

Υπάρχει ακόμη και το μπλόκ του ¨μένουμε Ευρώπη¨ των συντηριτικών κομμάτων που εμφανίζεται κάθετα υπέρ του του ναι, με την έννοια της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση ή την ευρωζώνη και όχι τόσο υπερ της αποδοχής των ευρωπαϊκών προτάσεων.

Οι σκληροπυρηνικοί της αριστεράς και μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν οχι με επιχείρημα της εθνική αξιοπρέπεια και τη ρύθμιση του χρέους και το πρόγραμμα ανάπτυξης. Τι θα γίνει με την επικράτηση του οχι, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι διχάζεται για μια ακόμη φορά ο λαός, τη στιγμή που τα πολιτικά πάθη του παρελθόντος είχαν σχετικά ηρεμήσει. Η εβδομαδα που ξεκινά θα είναι κρίσιμη για την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα αλλά και για το λαό που πρέπει να αποφασίσει ναί ή οχι στο δημοψήφισμα. Το μόνο που δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι η αναβίωση των πολιτικών παθών.
Bookmark and Share