CNN: Πηγαίνεις διακοπές στην Ελλάδα; Πάρε όσα περισσότερα χρήματα μπορείς.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

CNN: Πηγαίνεις διακοπές στην Ελλάδα; Πάρε όσα περισσότερα χρήματα μπορείς..


  • «Πρόκειται να επισκεφτείς την Ελλάδα. Πάρε όσο περισσότερα χρήματα μπορείς» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος CNN.


Μάλιστα ο διευθυντής του...«Meanderbug» και επιχειρηματίες της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας αναφέρουν ότι: «Όποιος τουρίστας επισκέπτεται την χώρα θα πρέπει να έχει μαζί του αρκετά μετρητά αλλά και την πιστωτική του κάρτα την οποία θα την χρησιμοποιεί πολύ συχνά».

Πολλοί Έλληνες πολίτες στήνονται στα ΑΤΜ για κάνουν αναλήψεις και πολλές φορές υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση μετρητών από τα ATM.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Τουρισμού Συνομοσπονδίας (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης αναφέρει ότι: «Οι περιορισμοί στις αναλήψεις δεν ισχύουν για τους ξένους τουρίστες μας. Οι τουρίστες που έχουν εκδόσει τις πιστωτικές κάρτες και τις χρεωστικές κάρτες στο εξωτερικό, μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν ελεύθερα τα ΑΤΜ».
Ωστόσο ο κ. Ανδρεάδης διευκρινίζει ότι: «Η άλλη επιλογή είναι ότι εάν συμβεί κάτι έκτακτο, οι εκπρόσωποι των ξενοδοχείων θα δώσουν μετρητά στους πελάτες τους».

Πάντως ο πρόεδρος ΣΕΤΕ απευθυνόμενος προς τους Έλληνες επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου επισημάνει ότι: «Αναμένονται να προσέλθουν στην χώρα 25 εκατομμύρια τουρίστες το τρέχον έτος. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες θα συμβάλλουν περίπου το ένα τέταρτο του εισοδήματος στην Ελλάδα το 2015. Να δέχεστε όλες τις πιστωτικές κάρτες των τουριστών ώστε οι διακοπές τους να κινηθούν όσο πιο ομαλά γίνεται».
Bookmark and Share