Τη μεγαλύτερη "ανακαίνιση" των τελευταίων 16 ετών έκανε η Google στο λογότυπό της - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Τη μεγαλύτερη "ανακαίνιση" των τελευταίων 16 ετών έκανε η Google στο λογότυπό της

  • Σε μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές από το 1999, η Google άλλαξε το λογότυπό της, αντανακλώντας έναν ψηφιακό κόσμο που στο κέντρο του βρίσκονται οι κινητές συσκευές.


Στην αρχική σελίδα της... Google, εμφανίζεται σήμερα ένα χέρι το οποίο διαγράφει το παλιό λογότυπο και γράφει το νέο με χρωματιστές κιμωλίες.
Το νέο λογότυπο χρησιμοποιεί μια απλούστερη γραμματοσειρά sans-serif, ενώ διατηρεί τα τέσσερα χρώματα –κόκκινο, μπλε, κίτρινο και πράσινο- για το όνομα Google. Η ανανέωση αυτή, η οποία θα ισχύσει για όλα τα προϊόντα της εταιρείας, έχει ως στόχο να διευκολύνει την αναγνώριση της μηχανής αναζήτησης από μικρότερες οθόνες.
Τη μεγαλύτερη "ανακαίνιση" των τελευταίων 16 ετών έκανε η Google στο λογότυπό της
"Μια φορά και έναν καιρό, το Google ήταν ένας προορισμός στον οποίο έφθανες από μια συσκευή: τους επιτραπέζιους υπολογιστές. Αυτές τις μέρες, οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα προϊόντα της Google από διαφορετικές πλατφόρμες, εφαρμογές και συσκευές", αναφέρει η Google στο blog της.
Η προσπάθεια για τη νέα εμφάνιση ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, σε μια συνάντηση των σχεδιαστών της εταιρείας στη Νέα Υόρκη. Μεταξύ των στόχων της νέας σχεδίασης ήταν να λειτουργεί καλά σε περιορισμένους χώρους, να διατηρεί τη συνοχή σε πολλά προϊόντα, αλλά και να είναι φρέσκο.

"Δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζουμε την εμφάνισή μας, και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι η τελευταία, αλλά πιστεύουμε πως η τωρινή αλλαγή αντανακλά σε μεγάλο βαθμό τους τρόπους με τους οποίους η Google λειτουργεί για εσάς μέσω των Search, Maps, Gmail, Chrome", αναφέρει η εταιρεία.
Bookmark and Share