Δικαστική δικαίωση για την Coca Cola - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Δικαστική δικαίωση για την Coca Cola


  • Νόμιμες οι απολύσεις 30 εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη
  • To δικαστήριο επέβαλε μάλιστα στους ενάγοντες-απολυμένους εργαζόμενους 7.500 ευρώ δικαστικά έξοδα

Απόφαση υπέρ της Coca Cola εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, για την... απόλυση 30 εργαζομένων.
Οι πρώην εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης ζητούσαν να κριθούν άκυρες οι καταγγελίες των συμβάσεών τους και συνεπώς να επανέλθουν στην εργασία τους ως οδηγοί-πωλητές και βοηθοί οδηγοί-πωλητές, καθώς και να λάβουν μισθούς υπερημερίας.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος για την ακύρωση των καταγγελιών των συμβάσεων, καθώς η εταιρεία δεν υπερέβη το θεσπισμένο όριο του 5% ούτε προέβη στην καταγγελία καθ’ υπέρβαση του δικαιώματός της και των ορίων που θέτει αυτό. Επιπλέον, το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η εταιρεία προσέφερε αποζημιώσεις που έφταναν μέχρι και το διπλάσιο της νόμιμης αποζημίωσης, ενώ πρότεινε και διαφορετικές δυνατότητες απασχόλησης εντός της εταιρείας.

Επομένως η κρινόμενη αγωγή απορρίφθηκε στο σύνολό της η οποία και επέβαλε στους ενάγοντες 7.500 δικαστικά έξοδα.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι, με αφορμή τις απολύσεις και το κλείσιμο του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησαν να καλούν τον κόσμο σε μποϋποκοταζ των προϊόντων της Coca Cola. Με συνεχείς αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωναν τους πολίτες για τον αγώνα τους και τους καλούσαν να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα της 3Ε, μια κίνηση που εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.
Ακολούθως η πολυεθνική κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα επικαλούμενη σημαντική οικονομική και ηθική βλάβη.
Το δικαστήριο ωστόσο με την απόφασή του έκρινε ότι η προσφυγή της Coca Cola θα πρέπει «να απορριφθεί ως νόμω αβάσιμη δεδομένου ότι το μποϊκοτάζ, το οποίο γίνεται για ιδεολογικούς, πολιτικούς, θρησκευτικούς λόγους, κείται εκτός του Ν.146/1914, επειδή στερείται σκοπού ανταγωνισμού και γίνεται από πρόσωπα που δεν μετέχουν στην ανταγωνιστική διαδικασία. Θεωρήθηκε δε ως νόμιμη απόρροια του ατομικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης (άρθρο 14 του Συντάγματος)».
Bookmark and Share