"Μαύρος Δεκέμβρης" στο Χρηματιστήριο για Εθνική και Πειραιώς - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

"Μαύρος Δεκέμβρης" στο Χρηματιστήριο για Εθνική και Πειραιώς


  • Η επανέναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εθνικής και της Πειραιώς (3/12 και 2/12 αντίστοιχα) έχει συνοδευτεί με πρωτοφανείς απώλειες, εξαϋλώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της αξίας των μετοχών μετά το reverse split. 

Από την έναρξη του Δεκεμβρίου, και οι δύο μετοχές έχουν καταγράψει... μόνο μία ανοδική συνεδρίαση, αυτή της περασμένης Δευτέρας, ωστόσο, η σφοδρότητα της πτώσης έχει προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό της αγοράς.
Η Πειραιώς σήμερα καταγράφει το τρίτο στη σειρά limit down, μετά την εισαγωγή των νέων μετοχών που προέκυψαν από την πρόσφατη ΑΜΚ. Επίσης, από το 1 ευρώ που ξεκίνησε στη συνεδρίαση της 2ας Δεκεμβρίου, πλέον διαπραγματεύεται στα 0,2270 ευρώ, με τις εντολές αγοράς να απουσιάζουν και σήμερα από το ταμπλό.
Επίσης, η μετοχή της Εθνικής, χωρίς να έχει ενσωματώσει τις νέες μετοχές από την ΑΜΚ, κινείται σήμερα στα 0,3240 ευρώ, από τα 1,21 ευρώ στην "είσοδο" της 3ης Δεκεμβρίου.
Και αυτή η εικόνα έχει διαμορφωθεί την ώρα που η πορεία των μετοχών της Alpha Bank και της Eurobank δείχνει περισσότερο θετική, με τις δύο μετοχές να διατηρούν την επαφή τους με τα σημεία επανεισόδου στη διαπραγμάτευση στις 2 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τους αναλυτές η διαφοροποίηση αυτή ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, με την αγορά όχι μόνο να κρίνει τα αποτελέσματα της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών, αλλά και τα στοιχεία που προέκυψαν από τα stress test και το ΑQR της ΕΚΤ.
Αλ. Τόμπρα
Bookmark and Share