Ο Αλγερινός πλαστογράφος των τζιχαντιστών είχε σχέσεις με την Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ο Αλγερινός πλαστογράφος των τζιχαντιστών είχε σχέσεις με την Ελλάδα


  • O Αλγερινός Τζαμάλ Εντίν Ουαλί, συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στο Σαλέρνο της Κάτω Ιταλίας, με την κατηγορία πλαστογράφησης εγγράφων των τρομοκρατών των Βρυξελλών και του Παρισιού.

Το ένταλμα σύλληψης για τον...Τζαμάλ Εντίν Ουαλί εκδόθηκε στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου από τις βελγικές αρχές, καθώς προέκυψαν στοιχεία εναντίον του, σύμφωνα με τα οποία ο Αλγερινός είχε φτιάξει πλαστά διαβατήρια για τουλάχιστον τέσσερις τζιχαντιστές.

Και οι τέσσερις πέρασαν από τη χώρα μας και καταγράφηκαν στη Λέρο, στις 3 Οκτωβρίου.

Δύο από αυτούς κατάφεραν να συνεχίσουν με τα πλαστά συριακά διαβατήρια και αργότερα έγιναν καμικάζι αυτοκτονίας στο στάδιο του Παρισιού. Δίπλα τους, οι γαλλικές αρχές είχαν βρει απομεινάρια από τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στελέχη του Frontex αντιλήφθηκαν την πλαστότητα των εγγράφων των άλλων δύο, πρόκειται για έναν Αλγερινό και έναν Πακιστανό, τους οποίους μάλιστα έστειλαν στην Κω.

Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει το πώς κατάφεραν να συνεχίσουν προς την Ευρώπη και να συλληφθούν στο Σάλτζμπουργκ της Αυστρίας, τον Δεκέμβριο.

Στα χέρια τους είχαν πλαστά διαβατήρια με τον ίδιο σειριακό αριθμό, που είχαν και τα πλαστά των καμικάζι αυτοκτονίας του Παρισιού.

Εκείνοι φαίνεται ότι υπέδειξαν τον Τζαμάλ Εντίν Ουαλί ως πλαστογράφο και προμηθευτή κι έτσι βγήκε το ένταλμα εναντίον του.

Υπό διερεύνηση είναι εάν ο συγκεκριμένος προμήθευσε τα πλαστά διαβατήρια στους τζιχαντιστές πριν φθάσουν στη χώρα μας ή εάν έχει σχέση με κάποιο κύκλωμα πλαστογράφων, που δραστηριοποιείται εδώ.
Bookmark and Share