Θρησκευτικός έλεγχος στην Κίνα υπό τον φόβο των τζιχαντιστών . - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Θρησκευτικός έλεγχος στην Κίνα υπό τον φόβο των τζιχαντιστών .


  • Η Κίνα πρέπει να είναι σε επιφυλακή ώστε να μην διεισδύσουν ξένων μέσω της θρησκείας, και να σταματήσει τους «εξτρεμιστές» από το να διαδίδουν την ιδεολογία τους, δήλωσε σε σύσκεψη ανωτάτου επιπέδου για την διαχείριση της θρησκείας, ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping.


Η Κίνα πρέπει επίσης να διαχειριστεί το...Διαδίκτυο ώστε να προωθεί τις θρησκευτικές θεωρίες και πολιτικές του Κομμουνιστικού Κόμματος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.
«Πρέπει με αποφασιστικότητα να αντισταθούμε στην διείσδυση από το εξωτερικό μέσω θρησκευτικών μέσων και να προστατευθούμε από την ιδεολογική παραβίαση από εξτρεμιστές», δήλωσε ο κινέζος πρόεδρος.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα υποστηρίζει ότι προστατεύει την θρησκευτική ελευθερία, όμως ελέγχει αυστηρά τις θρησκευτικές δραστηριότητες και επιτρέπει να λειτουργούν μόνο επισήμως αναγνωρισμένα θρησκευτικά ιδρύματα.
Η κυβέρνηση ανησυχεί για την αυξανόμενη επιρροή των Ισλαμιστών στην περιοχή Xinjiang, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τα τελευταία χρόνια στα βίαια επεισόδια μεταξύ μελών της μουσουλμανικής κοινότητας των Ουιγούρων και των κινέζων Χαν.
Εν τω μεταξύ, ορισμένοι κινέζοι χριστιανοί λένε πως οι αρχές περιορίζουν τις δραστηριότητές τους και κατεβάζουν τους σταυρούς από εκκλησίες στην επαρχία Zhejiang.
Οι αρχές έχουν δηλώσει πως οι σταυροί αφαιρέθηκαν διότι παραβιάζουν τους κανονισμούς για τα παράνομα κτίσματα.
Στις δηλώσεις του ο Xi τόνισε πως τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος πρέπει να τηρούν τις αρχές του Μαρξισμού και να παραμένουν «αυστηρά άθεα».

Bookmark and Share