Πρόσφυγες επέστρεψαν στην Τουρκία με αεροπλάνο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Πρόσφυγες επέστρεψαν στην Τουρκία με αεροπλάνο.

  • Λίγο πριν τις 12.00 επαναπροωθηθηκαν στην Τουρκία, αεροπορικώς με πτήση από τη Μυτιλήνη για τα Άδανα 13 Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι βλέποντας ότι έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα ζήτησαν να επιστρέψουν προκειμένου να συμμετέχουν σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης από την Τουρκία στην Ευρώπη. 


Η επιβίβαση στο αεροσκάφος έγινε με... απόλυτη ηρεμία και με την συνοδεία αστυνομικών της Frontex αλλά και αστυνομικών της ΕΛ. ΑΣ για την ασφάλεια του ταξιδιού.

Όπως η επιτελάρχης της ΕΛΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη είχε παλιότερα δηλώσει οι Σύροι πρόσφυγες θα επιστρέφουν αεροπορικώς στα Άδανα, καθώς εκεί υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας Σύρων προσφύγων.

Ο αριθμός όσων θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία αναμένεται να αυξηθεί μετά το Πάσχα, όταν θα αρχίσουν να διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις των αιτούντων άσυλο, οι οποίες και απορρίφθηκαν σε πρώτο βαθμό.

Εν τω μεταξύ ηρεμία επικρατεί από χτες αργά τα μεσάνυχτα στο κέντρο κράτησης της Μοριας μετά κα τις χθεσινές ταραχές. Πάντως η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι με τους παράνομους μετανάστες να έχουν φτάσει στα όρια τους για τις συνθήκες διαβίωσης αλλά και για την παραμονή τους μέσα στο κέντρο.

Πηγή: lesvospost.com
Bookmark and Share