Δ. Αβραμόπουλος: Υπό εξέταση η πρόταση για πλωτά hotspots - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Δ. Αβραμόπουλος: Υπό εξέταση η πρόταση για πλωτά hotspots

  • Η πρόταση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο για την δημιουργία πλωτών hotspots εξετάζεται πολύ σοβαρά από την Επιτροπή, σύμφωνα με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ...πρόταση πιθανώς θα γίνει αποδεκτή, αφού πρώτα εξεταστούν όλες οι πτυχές για την εφαρμογή της, συμπεριλαμβανομένης και της νομικής πλευράς.
O επίτροπος εγκαινίασε τη Μ. Τετάρτη στην Κατάνη της Σικελία την νέα έδρα της επιχειρησιακής δύναμης της Frontex, ενώ είχε συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο και τον διευθυντή της Frontex, Φαμπρίς Λετζερί.
«Σήμερα έχουμε ένα παράδειγμα εφαρμογής ευρωπαϊκών λύσεων σε ευρωπαϊκές προκλήσεις. Η Ευρώπη βρίσκεται εδώ, για να υποστηρίξει την Ιταλία που επωμίζεται ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος και επανέλαβε ότι η Ιταλία, όπως και η Ελλάδα, δεν είναι μόνες.
«Κάναμε σημαντικά βήματα μπροστά, αλλά δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό σημείο. Όλα τα κράτη μέλη πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που έχουμε λάβει από κοινού σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε ο Έλληνας επίτροπος.
Bookmark and Share