10 ημέρες πριν το Rio… οι αθλητές αρνούνται να μείνουν στο Ολυμπιακό χωριό. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

10 ημέρες πριν το Rio… οι αθλητές αρνούνται να μείνουν στο Ολυμπιακό χωριό.

  • Ένα ακατοίκητο Ολυμπιακό χωριό είναι το πιο πρόσφατο “πλήγμα” στην τεράστια λίστα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Rio de Janeiro λίγες μέρες μόλις πριν την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων, στις 5 Αυγούστου.


Συγκεκριμένα, αθλητές από όλο τον κόσμο διέκοψαν την προγραμματισμένη μετακόμιση τους στο Ολυμπιακό χωριό εξαιτίας των...άθλιων εγκαταστάσεων που θα τους φιλοξενούσαν. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στη περιοχή του Barra de Tijuca και θεωρήθηκαν άκρως ακατάλληλες για την φιλοξενία των αθλητών.


Σύμφωνα με αναφορές, η Αυστραλιανή Ολυμπιακή ομάδα διαμένει σε ξενοδοχείο έως ότου διορθωθούν τα προβλήματα που υπάρχουν με τα υδραυλικά, το αέριο και το ρεύμα στις εγκαταστάσεις.

Στις άθλιες συνθήκες ακόμη συγκαταλέγονται οι βουλωμένες τουαλέτες, κατεστραμένοι σωλήνες και σκαλοπάτια, ενώ τα πατώματα χρειάζονται εντατική καθαριότητα.

Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετώπισαν και άλλες ομάδες, όπως της Μ. Βρετανίας και της Νέας Ζηλανδίας. Μάλιστα η Σουηδική γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου αποφάσισε να μην μείνει στο χωριό, ενώ η Ιταλία, Ολλανδία και Η.Π.Α αποφάσισαν να πληρώσουν για τις υπηρεσίες καθαρισμού.

Σε όλες τις ανησυχίες απάντησε βεβαίως ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής, Carlos Nuzman σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, τονίζοντας πως τα προβλήματα θα επιλυθούν άμεσα.

Ο ίδιος μιλώντας για τις συνθήκες που επικρατούν στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού χωριού τόνισε λέγοντας “Κάθε Ολυμπιακό χωριό θέλει τις προσαρμογές του μέχρι να γίνει τέλειο. Το σημαντικότερο είναι πως όλα θα επιδιορθωθούν πριν την έναρξη των αγώνων, χωρίς να υπάρχει ενόχληση των αθλητών”.

Ωστόσο ο δήμαρχος του Rio φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη, καθώς όπως φαίνεται επικρίνει την Ολυμπιακή ομάδα της Αυστραλίας με μια καυστική ανάρτηση στο Twitter:

Με μια φανερή ειρωνεία ο ίδιος θεωρεί τους Αυστραλούς δύσκολους καθώς όπως γράφει στην ανάρτηση, προτείνει να τοποθετηθεί ένα καγκουρό στα δωμάτια τους, αναφερόμενος σε αυτά του Ολυμπιακού χωριού, έτσι ώστε να νιώθουν πιο άνετα…

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις χωρών μοιάζουν φτωχικές, παρόλα αυτά το πρόβλημα αυτό μεγεθύνει ακόμη την έκρυθμη κατάσταση στο Ρίο λίγες μέρες μόλις πριν την τελετή έναρξης των αγώνων.
Bookmark and Share