Ιρλανδία: Στέλνει στη φυλακή τρεις τραπεζίτες για την τραπεζική κατάρρευση του 2008 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ιρλανδία: Στέλνει στη φυλακή τρεις τραπεζίτες για την τραπεζική κατάρρευση του 2008

  • Το παράδειγμα της Ισλανδίας ακολουθεί η Ιρλανδία, στέλνοντας στη φυλακή τρεις τραπεζίτες που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην τραπεζική κρίση του 2008.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τρία... πρώην τραπεζικά στελέχη της Irish Life and Permanent και της Anglo Irish Bank, καταδικάστηκαν σε 2 με 3,5 χρόνια φυλάκισης με κατηγορίες για συνωμοσία και απάτη των επενδυτών.

Πρόκειται για τον CEO της πρώην Irish Life and Permanent, γνωστή πλέον ως Permanent TSB, Denis Casey, ο οποίος καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και 9 μήνες, και τους Willie McAteer και John Bowe, πρώην οικονομικό διευθυντή και πρώην επικεφαλής κεφαλαιαγορών αντίστοιχα στην Anglo Irish Bank, η οποία κρατικοποιήθηκε το 2009. Οι τραπεζίτες καταδικάστηκαν σε 42 και 24 μήνες φυλάκισης αντίστοιχα.

Οι τρεις άνδρες καταδικάστηκαν για παραπλάνηση των επενδυτών, των καταθετών και των δανειστών, μέσω της δημιουργίας ενός κυκλικού συστήματος συναλλαγών, ύψους 7,2 δισ. ευρώ, το διάστημα Μαρτίου – Σεπτεμβρίου 2008, για να «φουσκώσουν» τον ισολογισμό της τράπεζας.
Bookmark and Share