Οι 7 σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στο Δημόσιο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Οι 7 σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στο Δημόσιο.

  • Τι θα γίνει με κινητικότητα, προσλήψεις, αμοιβές.

Σαρωτικές αλλαγές οι οποίες θα επηρεάσουν το δημόσιο τομέα από την κορυφή ως τη βάση θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών».
Πιο συγκεκριμένα...οι αλλαγές θα επέλθουν αλλαγές στον τρόπο αμοιβής των υπαλλήλων που υπάγονται σε καθεστώς ειδικών μισθολογίων, στα οργανογράμματα των δημόσιων φορέων, στο σύστημα αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, στο σύστημα μετακινήσεων, ακόμα και στο σύνολο των προσώπων που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.

Σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών", η βασική κατεύθυνση αυτών των αλλαγών είναι η μείωση του κόστους του Δημοσίου, με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να αποσαφηνίζουν με δηλώσεις τους ότι οι όποιες περικοπές θα προκύψουν από τον εξορθολογισμό αδικαιολόγητα κοστοβόρων δαπανών και την εξοικονόμηση πόρων από την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Συνοπτικά, θα επέλθουν αλλαγές στον τρόπο αμοιβής των υπαλλήλων που υπάγονται σε καθεστώς ειδικών μισθολογίων, στα οργανογράμματα των δημόσιων φορέων, στο σύστημα αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, στο σύστημα μετακινήσεων, ακόμα και στο σύνολο των προσώπων που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.

Οι επτά επικείμενες αλλαγές:

-Από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών οι θέσεις ευθύνης
-Αξιολόγηση δομών και προσφερόμενου έργου
-Επανεκκίνηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων
-Οι περιορισμοί στις προσλήψεις επεκτείνονται και πέραν του 2018
-Καμία εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο μετά τις ονομαστικές αυξήσεις
-Διασφάλιση διαφάνειας με ψηφιακά οργανογράμματα
-Κινητικότητα με εθελοντικά χαρακτηριστικά
Bookmark and Share