Διακινητές μετέφεραν παράνομα 87 αλλοδαπούς από τη Θεσσαλονίκη στα σύνορα με λεωφορείο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Διακινητές μετέφεραν παράνομα 87 αλλοδαπούς από τη Θεσσαλονίκη στα σύνορα με λεωφορείο

  • Ανάμεσα τους και 46 ανήλικοι
  • Πέντε άτομα συνελήφθησαν

Πέντε άτομα σε ρόλο διακινητών συνελήφθησαν χθες στην...  Σταυρούπολη, την ώρα που μετέφεραν συνολικά 87 αλλοδαπούς, ανάμεσα τους και 46 ανήλικους, προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο επιχείρησης στην περιοχή της Σταυρούπολης, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε λεωφορείο με ξένες πινακίδες, 87 αλλοδαποί, έχοντας ως οδηγό 49χρονο Έλληνα και με κατεύθυνση τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Εκτός από τον 49χρονο, οι αστυνομικοί της διεύθυνσης αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβε ακόμα τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 38, 34, 52 και 26 ετών οι οποίοι, όπως προέκυψε από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα του τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, είχαν επιβλέψει την μεταφορά των αλλοδαπών στο λεωφορείο. Όλα αυτά φυσικά με το αζημίωτο, καθώς όπως αναφέρει η σχετική αστυνομική έρευνα οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 5.000 δολαρίων έκαστος, έχοντας ως τελικό προορισμό, άλλη χώρα της Ευρώπης.

Συνολικά κατασχέθηκαν εκτός από το λεωφορείο, ως μέσο παράνομης μεταφοράς, το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ που είχαν στην κατοχή τους οι διακινητές και επτά κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την ημεδαπή προς τρίτες χώρες.
Bookmark and Share