Η Apple σκοπεύει να αγοράσει την... Formula 1! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Η Apple σκοπεύει να αγοράσει την... Formula 1!


  • Ναι, καλά διαβάσατε. Ο τεχνολογικός κολοσσός από το Κουπερτίνο ίσως σύντομα εξαγοράσει το σημαντικότερο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο.


Αυτό... τουλάχιστον υποστηρίζουν διάφορες φήμες.
Ισχύει όμως εδώ άραγε η γνωστή ρήση, πώς "όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά"; Πιθανόν. Άλλωστε οι σχετικές αναφορές δεν προέρχονται από "κίτρινες" φυλλάδες, αλλά από έγκυρες πηγές και αξιόλογους δημοσιογράφους, όπως τον Joe Saward, που ασχολείται για πολλά χρόνια με το χώρο της Formula 1. Επιπλέον, η Apple σίγουρα έχει το απαραίτητο κεφάλαιο για να αγοράσει, εάν θέλει, όλες τις ομάδες που διαγωνίζονται στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και μάλιστα.... θα της μείνουν και αρκετά ρέστα!
Επειδή όμως σπάνια κάποιος κάνει κάτι μόνο και μόνο επειδή μπορεί, αν είναι να ασχοληθούμε με φήμες, ας ξεκινήσουμε εξετάζοντας τα πιθανά κίνητρα της Apple. Ναι, αν το καλοσκεφτείτε, υπάρχουν… και δεν είναι λίγα.
Δείτε πρώτα απ’ όλα το Apple TV. Η Formula 1 παρακολουθείται ετησίως από περίπου 400 εκατομμύρια ανθρώπους. Να είστε σίγουροι ότι αρκετοί από αυτούς θα πλήρωναν την Apple, προκειμένου να απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα. Η εταιρεία θα μπορούσε να αποκομίζει λοιπόν τεράστια κέρδη ετησίως, αν "έδενε" τη Formula 1 με το Apple TV και γενικότερα με το οικοσύστημα υπηρεσιών της.

Αλλά ας μην μείνουμε στα προφανή. Ναι, τα περισσότερα κέρδη της Apple προέρχονται από το iTunes και τις καταναλωτικές της συσκευές, η εταιρεία όμως έχει δείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι είναι ικανή για καινοτομία σε διάφορους τεχνολογικούς τομείς. Εδώ και αρκετό καιρό εικάζεται ότι στα σχέδιά της βρίσκεται η ανάπτυξη του Apple Car, ενός high-tech "έξυπνου" οχήματος. Χμ, και τι είναι η Formula 1 εκτός από ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με γρήγορα μονοθέσια; Μα ο παράδεισος της αυτοκινητοβιομηχανίας και το απόλυτο "εργαστήριο" για μηχανικούς και σχεδιαστές. Χιλιάδες τεχνολογίες που αξιοποιούνται σήμερα στα οχήματά μας, δοκιμάστηκαν κάποτε σε πίστες αγώνων. Που αλλού λοιπόν θα μπορούσε η Apple να βρει τόση τεχνογνωσία... μαζεμένη;

Τέλος, λάβετε υπόψιν και το εξής: παρά τη δημοτικότητα και την καλή της οικονομική κατάσταση, η Apple τα τελευταία χρόνια είδε τα κέρδη της να περιορίζονται, κυρίως λόγω του ιστορικού χαμηλού που σημειώθηκε φέτος στις πωλήσεις νέων iPhones. Προφανώς και η εταιρεία δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία, όμως ο Tim Cook και τα υπόλοιπα στελέχη της δεν στέκονται στο παρόν, αλλά σχεδιάζουν ήδη το μέλλον. Η Apple ξέρει ίσως καλύτερα από κάθε άλλη εταιρεία του χώρου, ότι χρειάζεται ρίσκο και καινοτομία για να φτάσει κανείς στην επιτυχία. Τίποτα λοιπόν δεν είναι απίθανο.
πηγή PC Magazine
Bookmark and Share