«Δε χωρούν άλλοι πρόσφυγες στα νησιά» λέει η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

«Δε χωρούν άλλοι πρόσφυγες στα νησιά» λέει η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

  • Να αντιληφθούν όλοι, και να δράσουν αντίστοιχα, ότι τα νησιά του βορείου Αιγαίου δεν έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν άλλους πρόσφυγες πέρα από όσους ήδη διαμένουν στα ήδη θεσμοθετημένα και οργανωμένα hotspots ζητά η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Με επιστολή της προς τον...αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας-επικεφαλής του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης Δημήτρη Βίτσα, επισημαίνει την «ανησυχητική κατάσταση» που διαμορφώνεται στα νησιά του βορείου Αιγαίου σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα και ζητά τη λήψη αποφάσεων εκ μέρους της κυβέρνησης.

Η κ. Καλογήρου κάνει λόγο για «σταθερή και μάλλον αυξανόμενη ροή» προσφύγων προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τονίζει την ανάγκη πρόνοιας για την αποσυμφόρηση των νησιών «με δεδομένο ότι η χωρητικότητα των τριών Hot Spots έχει ήδη ξεπεραστεί».

«Εκτιμάμε ότι η κατάσταση που εν δυνάμει τείνει να διαμορφωθεί θέτει το ζήτημα με ακόμα πιο επείγοντα, σε σύγκριση με το παρελθόν, τρόπο» καταλήγει στην επιστολή της προς τους δύο υπουργούς η Χριστιάνα Καλογήρου.
Bookmark and Share