Ξαναστήνουν τη «Σέχτα Επαναστατών»; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ξαναστήνουν τη «Σέχτα Επαναστατών»;

  • Προσπάθεια ενόπλων για την επανεμφάνιση της «Σέχτας Επαναστατών» πιθανολογεί η ΕΛ.ΑΣ. ότι βρίσκεται πίσω από τη νέα αποστολή δέματος-βόμβα σε δικαστικό λειτουργό σύμφωνα με το BHMA. 
  • Οι εκτιμήσεις και τα στοιχεία των Αρχών.

 Προσπάθεια ενόπλων για την επανεμφάνιση της «Σέχτας Επαναστατών» πιθανολογεί η ΕΛ.ΑΣ. ότι βρίσκεται... πίσω από τη νέα αποστολή δέματος-βόμβα σε δικαστικό λειτουργό σύμφωνα με το BHMA.

Και αυτό προκειμένου, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, όχι μόνο να διαμορφωθεί εικόνα «αναγέννησης» του εγχώριου αντάρτικου πόλης με χτύπημα μιας οργάνωσης-«φόβητρο» αλλά και για να προσφερθεί ίσως άλλοθι σε κρατούμενους αντιεξουσιαστές.

Παράλληλα οι αστυνομικοί φοβούνται ότι θα υπάρξει νέο χτύπημα των ενόπλων, ίσως και με διαφορετικό τρόπο από τις αμπαλαρισμένες βόμβες.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος, περίπου προ διετίας ύστερα από αποστολή δέματος-βόμβα, που επίσης δεν είχε εκραγεί, εναντίον δικαστικού λειτουργού αντιεξουσιαστές ανέφεραν ότι «θα αλλάξουμε τακτική».

Το "προφίλ" της βόμβας

Αυτήν τη φορά οι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε μασούρια δυναμίτιδας, ξυραφάκια, βίδες κ.λπ., σε έναν μηχανισμό πανομοιότυπο με εκείνον που είχε σταλεί στις 2 Ιουνίου 2016 εντός βιβλίου στη δικαστική λειτουργό Ισιδώρα Πόγκα.

Επανεμφάνιση της Σέχτας;

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι την τελευταία διετία υπάρχει προσπάθεια μελών των «Πυρήνων» για την επανεμφάνιση της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών για την οποία υπήρχε ήδη σε επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. η εκτίμηση –χωρίς αποδεικτικό στοιχείο– ότι είναι «τμήμα» της πολυπληθούς Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.
Αναφέρεται, τέλος, ότι την τελευταία πενταετία έχουν σημειωθεί περίπου 15 επιθέσεις, αποστολές δεμάτων-βομβών εναντίον δικαστικών λειτουργών που είναι μόνιμος στόχος των «ανταρτών πόλης».
Bookmark and Share