Η Burger Kings παραδέχτηκε ότι τα μπιφτέκια της είχαν κρέας αλόγου! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Η Burger Kings παραδέχτηκε ότι τα μπιφτέκια της είχαν κρέας αλόγου!

  • Οι φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και χρόνια, επιβεβαιώθηκαν...


Η γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού, Burger Kings, έκανε μια απρόσμενη αποκάλυψη. Το κρέας, ίσως, των πιο διάσημων μπιφτεκιών στον κόσμο προέρχεται από... άλογο, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που υπήρχαν για χρόνια.

Είναι αλήθεια πως λίγα ξέρουμε για την προέλευση των φαγητών που τρώμε έξω, τα γνωστά fast food. Η ποιότητα των κρεάτων είναι αμφιλεγόμενη και πολλές φορές χειρότερη από αυτή που φανταζόμαστε, ενώ οι πιο γνωστές αλυσίδες είναι μάλλον και οι πιο επικίνδυνες. Για το θέμα αυτό η γνωστή αλυσίδα Burger King έκανε μια τρομερή αποκάλυψη. Το κρέας, ίσως, των πιο διάσημων μπιφτεκιών στον κόσμο προέρχεται από άλογο.

Για πολλά χρόνια τo κρέας που χρησιμοποιούσαν τα Burger King για την παρασκευή των μπιφτεκιών τους θεωρούταν αμφιλεγόμενο. Υπήρχε μια έντονη φημολογία που υποστήριζε πως το κρέας αυτό ήταν απαγορευμένο, κάτι που όπως ήταν φυσικό η αλυσίδα αρνούνταν να παραδεχτεί.

Με πρόσφατη όμως ανακοίνωση της παραδέχτηκε αυτό που αρνούνταν για χρόνια, ότι το κρέας της βρέθηκε μολυσμένο. Σύμφωνα με την αναφορά, τα στοιχεία που είχαν από τους ελέγχους των κρεάτων τους ήταν λανθασμένα. Τα κρέατα τους βρέθηκαν ακατάλληλα ενώ παράλληλα ζήτησαν συγγνώμη από τους καταναλωτές τους.

Στην ανακοίνωση τους συγκεκριμένα αναφέρουν πως η προμηθεύτρια εταιρεία τους, Silvercrest, βρέθηκε να χρησιμοποιεί απαγορευμένο κρέας. Σύμφωνα με την αναφορά η εταιρεία ανακοινώνει σημειώνοντας ότι, “ανακαλύψαμε πως η Silvercrest χρησιμοποιεί ένα μικρό μέρος κρέατος το οποίο προέρχεται από μη αποδεκτούς Πολωνούς προμηθευτές, οι οποίοι είχαν υποσχεθεί να προμηθεύουν μόνο 100% γνήσια Βρετανικά και Ιρλανδικά κρέατα”.

Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με τους ίδιους, η υπόσχεση αυτή δεν τηρήθηκε και συνεχίζουν την αναφορά λέγοντας πως, “όλο αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους κανονισμούς μας και γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να λήξουμε την συγκεκριμένη συνεργασία”.

Στο τέλος της ανακοίνωσης σημειώνουν λέγοντας ότι, “ο Πολωνός προμηθευτής που χρησιμοποιούσε μολυσμένο κρέας ήταν η κύρια πηγή της Silvercrest”, επιβεβαιώνοντας έτσι της φήμες που την ήθελαν να χρησιμοποιεί για χρόνια απαγορευμένο κρέας. Τώρα το μόνο που μένει να δούμε είναι το, αν και πόσο η αποκάλυψη αυτή, πρόκειται να επηρεάσει την προτίμηση που δείχνει το καταναλωτικό κοινό στα συγκεκριμένα μπιφτέκια.

Bookmark and Share