Συμφωνίες αξίας άνω των 103 εκ.ευρώ έχει συνάψει με τη ΔΕΔΔΗΕ ο νέος ..."εθνικός εργολάβος". - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Συμφωνίες αξίας άνω των 103 εκ.ευρώ έχει συνάψει με τη ΔΕΔΔΗΕ ο νέος ..."εθνικός εργολάβος".

 
Ο αρεστός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ι.Καλογρίτσας, 
εκτός από διεκδικητής τηλεοπτικής άδειας,
κουμπάρος του Π.Καμμένου,
κουμπάρος του Χρ.Σπίρτζη,
φίλος του Ν.Παππά, 
αναδεικνύεται πλέον και σε νέο "εθνικό μας εργολάβο" καθώς
 μόνο για την διετία 2015-16 και μόνο με την θυγατρική της ΔΕΗ για τα δίκτυα, τη ΔΕΔΔΗΕ,  η εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε του ομίλου Καλογρίτσα έχει συνάψει ήδη συμφωνίες που υπερβαίνουν... τα 103 εκατομμύρια!


Ωστόσο, παρά το...υψηλό ποσό που λαμβάνει η εταιρία για τις 11 συνολικά εργολαβίες καθυστερεί να αποπληρώσει εργαζόμενους και υπεργολάβους με αποτέλεσμα οι απεργίες να διαδέχονται η μια μετά την άλλη, καθυστερώντας τις εργασίες των δικτύων.

Παρά τις καταγγελίες προς τον διαχειριστή και την ΔΕΗ από τους εργαζόμενους, καμία πίεση ούτε ως προς το τίμημα ούτε ως προς τις συνθήκες των συμβάσεων δεν έχει γίνει δημόσια από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Οι εργαζόμενοι, εκτός από την σταθερή καταβολή του μισθού τους, ζητούν να τηρούνται από την ΤΟΞΟΤΗΣ τα μέτρα ασφαλείας, να υπάρχουν τα μέσα υγιεινής στους χώρους εργασίας έτσι όπως προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία και ο εργοδότης τους να μην τους υποχρεώνει να αγοράζουν οι ίδιοι, με δικά τους χρήματα, τα μέσα ατομικής προστασίας.

Πρόκειται για μία ακόμα περίπτωση που εταιρείες συμφερόντων Καλογρίτσα λαμβάνουν έργα από το Δημόσιο τη στιγμή που ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας είναι ένας από τους εννέα διεκδικητές τηλεοπτικής άδειας.