ΕΝΦΙΑ-σοκ για 600.000 ιδιοκτήτες: Θα πληρώσουν πάνω από 1.000 ευρώ... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

ΕΝΦΙΑ-σοκ για 600.000 ιδιοκτήτες: Θα πληρώσουν πάνω από 1.000 ευρώ...

Η τέχνη της εξαπάτησης.
  • Πρόκειται φυσικά για το φόρο τον οποίο ο κ.Τσίπρας διαλαλούσε ότι είναι παράνομος,παράλογος και θα τον καταργήσει αμέσως μόλις γίνει πρωθυπουργός, εξαπατώντας χιλιάδες ψηφοφόρους που πίστεψαν -και αυτό- το ψέμα.Τώρα ο φόρος αυξάνεται..
  • Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ βρίσκονται ήδη καθ' οδόν και τελικά το κόστος θα είναι ιδιαίτερα βαρύ για 600.000 ιδιοκτήτες που θα κληθούν να πληρώσουν φόρο που θα υπερβαίνει τα 1000 ευρώ!

Το μεγαλύτερο βάρος του φόρου θα πλήξει τη...μεσαία τάξη, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, μετά τις αλλαγές στις οποίες έχει προβεί το υπουργείο Οικονομικών για την ανακατανομή της φορολογικής επιβάρυνσης στα ακίνητα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό σημαίνει ότι το 8 έως 10% των ιδιοκτητών θα κληθεί να πληρώσει πάνω από το 30% του φετινού ΕΝΦΙΑ, δηλαδή περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ.

Τυχόν αδυναμία αυτών των νοικοκυριών να καταβάλουν τον φόρο που τους αναλογεί ουσιαστικά θα εγείρει αμφιβολίες για τον εισπρακτικό στόχο του φετινού ΕΝΦΙΑ, που ανέρχεται σε 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ, προκαλώντας πιέσεις σε ολόκληρο τον προϋπολογισμό.

Δεδομένου μάλιστα ότι ο ΕΝΦΙΑ βεβαιώνεται σε ατομικό επίπεδο, θα υπάρξουν νοικοκυριά που θα κληθούν να πληρώσουν 3.000 έως 4.000 ευρώ, ποσά που πολλοί μεσαίοι αδυνατούν να καταβάλουν σήμερα, τουλάχιστον εμπρόθεσμα. Εαν δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στα πρόσθετα βάρη ο στόχος είσπραξης των 2,65 δισ. ευρώ θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Υπενθυμίζεται πως η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ αναμένεται να γίνει στα τέλη Αυγούστου. Με βάση τον ισχύοντα προγραμματισμό, ο φόρος θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο.
Bookmark and Share