Bild: Έτσι κοροϊδεύουν οι Έλληνες με τις μεταρρυθμίσεις.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Bild: Έτσι κοροϊδεύουν οι Έλληνες με τις μεταρρυθμίσεις..


  • Νέα αιχμηρή επίθεση στην κυβέρνηση ότι κοροϊδεύει με την εφαρμογή των μεταρρυθυμίσεων εξαπολύει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Σε δημοσίευμά της με τίτλο «Έτσι κοροϊδεύουν οι Έλληνες με τις μεταρρυθμίσεις» η...  μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα επικαλείται στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών σύμφωνα με την οποία μόνο το 13% των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί υλοποιείται πραγματικά.

Το ΙΝΕΡΠ, στο οποίο μετέχει και ο βουλευτής του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, υποστηρίζει ότι αν και έχει υιοθετηθεί το 38% των μεταρρυθμίσεων μόνο το 13% έχει πραγματικά υλοποιηθεί.

«Ενώ η κυβέρνηση υιοθετεί νόμους και κανόνες βάσει των συμφωνιών εντούτοις η εφαρμογή τους στην πράξη μποϊκοτάρεται» δηλώνει ο κ. Καρκατσούλης στη γερμανική εφημερίδα.

Τα παραδείγματα που παραθέτει είναι η ιδιωτικοποιήση του λιμανιού του Πειραιά, η πρόσφατη ιστορία με την ανακήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου μεγάλου τμήματος του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού από το υπουργειο Πολιτισμού και ο διορισμός 13 περιφερειακών διευθυντών το 2015.
Bookmark and Share