Για δεύτερη φορά φτάνουν πρόσφυγες από την Τουρκία στις κυπριακές ακτές - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Για δεύτερη φορά φτάνουν πρόσφυγες από την Τουρκία στις κυπριακές ακτές

  • Αποβιβάστηκαν με ταχύπλοο στο ελληνοκυπριακό χωριό Κάτω Πύργος Τυλληρίας, στην επαρχία Πάφου.

Για δεύτερη φορά σε διάστημα περίπου τριών βδομάδων έφθασαν στην Κύπρο Σύροι παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στην.. περιοχή της Μανσούρας ανάμεσα στον τουρκικό θύλακα των Κοκκίνων και στο ελληνοκυπριακό χωριό Κάτω Πύργος Τυλληρίας , στην επαρχία Πάφου. Οι Σύροι, 14 άνδρες και μία γυναίκα, επέβαιναν ταχύπλοου σκάφους, το οποίο είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια.

Στον αστυνομικό σταθμό Κάτω Πύργου οι Σύροι υποβλήθηκαν σε εξακρίβωση στοιχείων και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν οι μισοί στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στην Πάφο και οι υπόλοιποι στη Λεμεσό.

Δραματική έκκληση προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως, Ιωνά Νικολάου, να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση του προβλήματος της μεταφοράς μεταναστών από την Τουρκία απηύθυνε ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου, Κώστας Μιχαηλίδης.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κύριος Μιχαηλίδης προειδοποίησε ότι «το πρόβλημα θα πάρει μεγάλες διαστάσεις αφού, οι διακινητές ανακάλυψαν τη διαδρομή προς τις ακτές του Κάτω Πύργου, που είναι μόνο σαράντα ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές».