"Θα επανιδρύσουμε τον ΕΝΦΙΑ": η φετινή ...υπόσχεση-παραμύθι Τσίπρα στη ΔΕΘ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

"Θα επανιδρύσουμε τον ΕΝΦΙΑ": η φετινή ...υπόσχεση-παραμύθι Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Πρώτη φορά ...τόσα ψέμματα.
Έχοντας ...στερέψει από νέες ιδέες και υποσχέσεις ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο του -και αφού όσα υποσχέθηκαν τις προηγούμενες χρονιές αποδείχθηκαν ξεδιάντροπα ψεύδη-
προσανατολίζονται στο να ξεδιπλώσουν και πάλι ένα παλιό παραμύθι,αυτό της "επανίδρυσης του ΕΝΦΙΑ", στη διάρκεια των δηλώσεων του και της κεντρικής ομιλίας του στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Και ενώ έρχονται από αύριο Δευτέρα τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ για το 2016, η κυβέρνηση μελετά τρόπους απορρόφησης των κραδασμών που ο...συγκεκριμένος φόρος προκαλεί.

Όι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον Πρωθυπουργό να υπόσχεται ριζικό μετασχηματισμό του ΕΝΦΙΑ και μετακύλιση των βαρών στη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Κάτι παρόμοιο βέβαια επιχείρησε το 2013 και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο, δεν υπήρξε αποτέλεσμα, καθώς (υπό την πίεση της τρόικας) διαπιστώθηκε ότι ο λογαριασμός δεν θα έβγαινε.

Τώρα η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να υποσχεθεί ότι θα καταφέρει να απαλλάξει από τον ΕΝΦΙΑ περίπου 2,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες με ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 50.000 ευρώ.

Όλα αυτά παρά την ανησυχία -σχεδόν βεβαιότητα- ότι η τρόικα θα πει «όχι».

Το δεύτερο σενάριο για την κυβέρνηση είναι η διασπορά του ΕΝΦΙΑ σε άλλους φόρους, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, με την ελπίδα ότι η πληρωμή τους θα απλωθεί σε πολλές δόσεις.

Σε εξέλιξη, είναι και μια ιδιότυπη κατασκοπεία μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, ώστε το Μαξίμου να πληροφορηθεί τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο μετά τον πρωθυπουργό...
Bookmark and Share