Αγωγή θα καταθέσει ο ΟΑΣΘ για την επίσχεση των εργαζομένων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Αγωγή θα καταθέσει ο ΟΑΣΘ για την επίσχεση των εργαζομένων

Αγωγή προκειμένου να κηρυχθεί καταχρηστική η επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας που αποφάσισαν από την προσεχή Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα καταθέσει στο μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στις 22/8 το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρός του Χρήστος Στεφανίδης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.


Απαντώντας σε...σχετική ερώτηση ο κ. Στεφανίδης είπε επίσης ότι ενημερώθηκε και για τη σημερινή επιστολή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη «και απλώς του απαντώ το αυτονόητο: Γιατί δεν μας καλείτε σε διάλογο να τα συζητήσουμε και πρέπει να μιλάμε μέσω των ΜΜΕ»;

Πάντως, ο κ. Στεφανίδης ανέφερε ότι έχει έγγραφα που αποδεικνύουν τις οφειλές του ελληνικού δημοσίου και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Από την 1η Ιουνίου εφέτος αποδίδω 24% ΦΠΑ και εισπράττω 13%. Γιατί όπως έσπευσε ο αρμόδιος να πράξει στην Αθήνα, δεν βγήκε και μία κοινή υπουργική απόφαση και για τη Θεσσαλονίκη»;
Μεταξύ άλλων, επανέλαβε, ότι εμμένει στην πρόθεσή του να συζητήσει για όλα τα θέματα με τον αρμόδιο υπουργό και από κοινού, μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου με τη συμμετοχή και όλων των αρμοδίων, να δοθούν οι λύσεις και να ληφθούν οι αποφάσεις.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η δημιουργία ενός δημόσιου φορέα αστικών συγκοινωνιών, ο οποίος θα λειτουργεί στη βάση της εξυπηρέτησης των πολιτών και όχι του κέρδους, και θα περιλαμβάνει τα λεωφορεία σε συνδυασμό με το δίκτυο του μετρό, τη γραμμή τραμ συμπληρωματικά και τη θαλάσσια συγκοινωνία, είναι η λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον ΟΑΣΘ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στη διοίκηση του ΟΑΣΘ ότι «εκμεταλλεύεται» τη μονοπωλιακή θέση που κατέχει, τάσσεται υπέρ των εργαζομένων, που ζητούν καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά σημειώνει, επιπλέον, πως το σωματείο αποσιωπά το γεγονός ότι, σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, το κράτος δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ στον ΟΑΣΘ.
Bookmark and Share