Ολυμπιακό πνεύμα και... χρήμα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Ολυμπιακό πνεύμα και... χρήμα


Για τους περισσότερους αθλητές, το στεφάνι της δόξας σπανίως συνοδεύεται και από ανάλογη υλική ανταμοιβή..
Υπάρχει όμως και μια μικρή ελίτ 14 «χρυσών» αθλητών που αγωνίζονται σε πέντε Ολυμπιακά αθλήματα στο Ρίο, με κέρδη άνω των 18 εκατ. δολαρίων τον τελευταίο χρόνο!


Οι προβολείς άναψαν στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Περισσότεροι από 11.000 αθλητές από 207 χώρες του κόσμου συμμετέχουν στη... μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, η οποία διαρκεί έως τις 21 Αυγούστου. Η πορεία μέχρι την κατάκτηση του πολυπόθητου μεταλλίου ιδιαίτερα δύσκολη και αποτέλεσμα ατέλειωτων προπονήσεων και υπεράνθρωπων προσπαθειών.
Για τους περισσότερους αθλητές, το στεφάνι της δόξας σπανίως συνοδεύεται και από ανάλογη υλική ανταμοιβή. Υπάρχει όμως και μια μικρή ελίτ 14 «χρυσών» αθλητών που αγωνίζονται σε πέντε Ολυμπιακά αθλήματα στο Ρίο, με κέρδη άνω των 18 εκατ. δολαρίων τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με το «Forbes».
Τα συνολικά κέρδη για τους 14 πιο ακριβοπληρωμένους του Ρίο ανέρχονται στα 447 εκατ. δολάρια, με το 58% του ποσού να προέρχεται από χορηγούς. Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ο αστέρας του NBA, Κέβιν Ντουράντ, με 56,2 εκατ. δολάρια. Ακολουθεί ο σερβικής καταγωγής κορυφαίος τενίστας, Νόβακ Τζόκοβιτς, με 55,8 εκατ. δολάρια.

Το ίνδαλμα του ποδοσφαίρου, Νεϊμάρ, και ο Ισπανός άσος του τένις, Ραφαέλ Ναδάλ, εξασφάλισαν κέρδη 37,5 εκατ. δολαρίων. Την πεντάδα συμπληρώνει ακόμη ένας αστέρας του τένις, ο Ιάπωνας Κέι Νισικόρι με 33,5 εκατ. δολάρια. Μεταξύ των 14 πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών στους φετινούς Ολυμπιακούς οι οκτώ είναι Αμερικανοί, κυρίως χάρη στους παίκτες του ΝΒΑ, που είχαν κέρδη άνω των 20 εκατ. δολαρίων στο τελευταίο 12μηνο. Από την κατάταξη δεν θα μπορούσε να λείπει ο χρυσός Ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο αγώνισμα των 100 μέτρων, Γιουσέιν Μπολτ, με κέρδη 32,5 εκατ. δολαρίων.

Η Σερένα Γουίλιαμς αποτελεί τη μοναδική γυναίκα στην κατάταξη, καταλαμβάνοντας την 8η θέση και με κέρδη 28,9 εκατ. δολαρίων. Μπορεί στα αρχαία χρόνια ο κότινος να ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση, στις ημέρες μας όμως χρειάζεται κάτι παραπάνω από δόξα για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα...
Bookmark and Share