Εκτός του πλαισίου προκήρυξης η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Εκτός του πλαισίου προκήρυξης η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.


  • Απίθανη η διαδικασία που σκαρφίστηκαν οι αρμόδιοι "εγκέφαλοι"-Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω.
  • Εντελώς εκτός του πλαισίου της προκήρυξης της ίδιας της κυβέρνησης(!), και όχι τόσο "ηλεκτρονική", θα είναι ολόκληρη η διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών..


Ειδικότερα...όπως περιγράφεται από την εφημερίδα τα Νέα, ο... περιπετειώδης διαγωνισμός, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου, περιλαμβάνει χειρόγραφη συμπλήρωση εντύπου για την προσφορά του κάθε ενδιαφερομένου, φακέλους επί φακέλων, αστυνομικούς γραμματοκομιστές, και επικεφαλής αντιπροσωπειών σε "καραντίνα".

Προπαρασκευές
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το αργότερο τη Δευτέρα το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός, θα σφραγιστεί από την αστυνομία.
Την Τρίτη, στις 9 το πρωί, η αρμόδια επιτροπή της Γενικής Γραμματείας θα σημάνει την εκκίνηση της διαδικασίας πλειοδοσίας. Αυτό σημαίνει ότι οι αντιπροσωπείες των υποψηφίων για μια από τις 4 άδειες θα πρέπει να περάσουν το κατώφλι του κτιρίου από τις 7 προκειμένου να αφήσουν κινητά και οτιδήποτε άλλο τους συνδέει με τον έξω κόσμο, να πάρουν έγχρωμα καρτελάκια και φακέλους αντίστοιχου χρώματος για να ξεχωρίζουν και κατόπιν να τακτοποιηθεί η κάθε αντιπροσωπεία ανά πτέρυγα και όροφο.

Η διαδικασία

Στις 9 το πρωί ο πρόεδρος της ειδικής επιτροπής θα σημάνει την έναρξη της πλειοδοτικής διαδικασίας ανακοινώνοντας το πρώτο "χτύπημα" (bid) από τους εννέα αντιπροσώπους - με ποσό εκκίνησης 500.000 ευρώ. Ο εκπρόσωπος του κάθε υποψηφίου με χαρτί σε σφραγισμένο έγχρωμο φάκελο θα ζητεί από τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας που θα είναι απομονωμένος σε πτέρυγα ορόφου , να τον ενημερώσει για την επόμενη πλειοδοτική κίνηση.
Το φάκελο αυτό θα παραδίδει στον επιφορτισμένο για τη μεταφορά του άνδρα της ΕΛΑΣ, ο οποίος θα τον παραδίδει στα χέρια του εντολέα. Ο εντολέας θα σκέφτεται - θα παίρνει το χρόνο του – θα αποφασίζει, θα σημειώνει την εντολή, υπογεγραμμένη, θα τη βάζει σε νέο (το πιθανότερο σύμφωνα με την εφημερίδα) φάκελο, ο οποίος σφραγισμένος και μονογραμμένος θα παραδίδεται στον αστυνομικό. Αυτός θα κάνει το ίδιο δρομολόγιο αλλά με αντίθετη κατεύθυνση και προορισμό την αίθουσα συνεντεύξεων του ισογείου όπου και θα παραδίδει το φάκελο στον εντολοδόχο.
Ο εκπρόσωπος, με τη σειρά του, θα ξεσφραγίζει το φάκελο, θα διαβάζει την εντολή (όχι φωναχτά...) και θα την πληκτρολογεί στον υπολογιστή.

Πριν όμως πατήσει το πλήκτρο Enter για να στείλει την εντολή, θα σημειώνει σε επίσημο έντυπο της ΓΓΕΕ την προσφορά του εντολέα του, θα το βάζει σε φάκελο κατά τη στιγμή που θα πατά το Enter στο κομπιούτερ και θα δίνει την έγγραφη εντολή στον αστυνομικό για να την παραδώσει με τη σειρά του στην ειδική επιτροπή.
Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί εννέα φορές και σε κάθε χτύπημα, στο οποίο ο ενδιαφερόμενος θα έχει το δικαίωμα να πάει "πάσο", έως ότου ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία για την πρώτη άδεια "εθνικής εμβέλειας παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου" όπως είναι ο επίσημος τίτλος.
Το χρονοβόρο αυτό σύστημα αυτό θα εφαρμοστεί ώς και την τέταρτη άδεια.

Σημειώνεται ότι η Ειδική Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, απέστειλε την Πέμπτη στους εννέα υποψηφίους το ατομικό δελτίο συμμετοχής στη δημοπρασία.
Bookmark and Share