Mήνυμα στην άμμο έσωσε ζευγάρι ναυαγών σε ακατοίκητο νησί του Ειρηνικού. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Mήνυμα στην άμμο έσωσε ζευγάρι ναυαγών σε ακατοίκητο νησί του Ειρηνικού.

  • Ναυάγησαν στις 17 Αυγούστου σε ακατοίκητο νησί του Ειρηνικού ωστόσο δεν έχασαν την πίστη τους ότι κάποιος θα τους εντόπιζε.

Το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να γράψουν στην άμμο ενα τεράστιο SOS κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να... τους εντοπίσει αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος και η μετά από μία εβδομάδα την απίστευτη περιπέτεια τους να γυρίσουν στην ασφάλεια του σκάφους της ακτοφυλακής που τους διέσωσε.

Η διάσωση ήρθε μετά από επτά ημέρες ερευνών από διεθνή ναυτική δύναμη, η οποία ερεύνησε συνολικά 16.571 τετραγωνικά μίλια για να εντοπίσει το ζευγάρι, αναφέρει δημοσίευμα της Βρετανικής Daily Mail.

Οι ναυαγοί, σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία στη Kolonia της Μικρονησία, είναι οι 50χρονοι Linous και Sabina Jack.



Το ζευγάρι είχε αναχωρήσει από το νησί Weno στις 17 Αυγούστου με πορεία προς το Tamatam.
Στις 19 Αυγούστου, το κέντρο διοίκησης του Λιμενικού Σώματος των ΗΠΑ στο Guam έμαθε ότι εξαφανίστηκε ένα σκάφος 6 μέτρων με δύο επιβαίνοντες.

Το πρόβλημα σύμφωνα με την ακτοφυλακή δημιουργήθηκε όταν το ζευγάρι επιχείρησε να προσεγγίσει το νησί αλλά δεν υπολόγισαν σωστά το βάθος του νερού με αποτέλεσμα το σκάφος τους να ακινητοποιηθεί.

Όπως ήταν αναμενόμενο το ζευγάρι ήταν πολύ ευτυχισμένο από την ευτυχή κατάληξη της περιπέτειάς του και το μόνο που θέλουν είναι να επιστρέψουν στο σπίτι και την οικογένειά του.

Στην αναζήτηση του ζευγαριού συμμετείχαν 14 σκάφη,δύο αεροσκάφοι και ένα σκάφος της λιμενικού, σύμφωνα με την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ.
Bookmark and Share