Ο ALPHA θα λάβει τα βίντεο με τις 66 ώρες της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ALPHA θα λάβει τα βίντεο με τις 66 ώρες της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες


  • Με εντολή εισαγγελέα..


Δεκτό έγινε το αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA να του χορηγηθούν λόγο έννομου συμφέροντος οι κασέτες από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραφαν επί... 66 ώρες όσα έγιναν κατά τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Ροζαλία Λάλη άναψε το «πράσινο φως» για τη χορήγηση του υλικού στον τηλεοπτικό σταθμό κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο ALPHA νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ειδικότερα η εισαγγελέας κάνοντας δεκτό το αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού δίνει εντολή στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αλλά και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να μην καταστραφεί το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας (κάτι που θα έπρεπε να γίνει μέχρι την Παρασκευή) και να παραδοθεί άμεσα στον τηλεοπτικό σταθμό λόγω έννομου συμφέροντος.

Επιπλέον ο τηλεοπτικός σταθμός πέραν από το αίτημα που κατέθεσε και έγινε δεκτό, προσέφυγε το πρωί και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ζητώντας επίσης το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας ώστε να λάβει γνώση όλων όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών με στόχο «να θεμελιώσει την αντισυμβατική συμπεριφορά της εταιρείας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη» την οποία ο σταθμός έχει ήδη καταγγείλλει στα αρμόδια όργανα ζητώντας να αποβληθεί από το διαγωνισμό ως πρώτη επιλαχούσα και να ακυρωθεί εξ αυτού του λόγου όλη η δημοπρασία.

Να σημειωθεί ότι την αίτηση στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσε για λογαριασμό του ALPHA ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος ζητώντας την παράδοση του αφού πρώτα αφαιρεθούν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Bookmark and Share