Γλέζος κατά Φίλη: Βλαστημά όποιος κατηγορεί την Εκκλησία για αδράνεια στην Κατοχή - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Γλέζος κατά Φίλη: Βλαστημά όποιος κατηγορεί την Εκκλησία για αδράνεια στην Κατοχή

  • Κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί του ρόλου της Εκκλησίας σε κρίσιμες περιόδους της χώρας, όπως στην Κατοχή, τοποθετήθηκε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος υποστήριξε πως «όποιος καταφέρεται ενάντια στην Εκκλησία για τη δήθεν αδράνεια της κατά τη διάρκειας της Κατοχής, βλαστημά».

«Όταν ο στρατηγός Καβράκος κάλεσε τους δημάρχους και τις αρχές να... έρθουν στους Αμπελόκηπους για να παραδώσει τα κλειδιά στους κατακτητές, ο Αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε και δήλωσε ότι η εκκλησία παρίσταται στην απελευθέρωση των λαών και όχι στη σκλαβιά τους.
Αυτή ήταν η πρώτη ημέρα της Αντίστασης στα γερμανικά στρατεύματα.
Και όταν τον κάλεσε σε δοξολογία για την κατοχή της Ελλάδας από τους Γερμανούς πάλι αρνήθηκε .
Τότε κακώς ήρθε στη θέση του ο Δαμασκηνός και έπαιξε τη βυζαντινή πολιτική, να τα έχεις καλά με όλους» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Γλέζος, ο οποίος πρόσθεσε πως «οι ιεράρχες έδωσαν τότε το παράδειγμα και πήραν άμεσα το μέρος του λαού» με αποτέλεσμα πολλοί να εκτελεστούν.
«Πήραν το όπλο στα χέρια τους και σχηματίστηκε και ειδική οργάνωση των ιερέων για την υπεράσπιση του αγώνα.
Δεν υπερίσχυσε η βυζαντινολογία αλλά η στάση απέναντι στο λαό» τόνισε ο κ.Γλέζος.
Κληθείς να σχολιάσει τα περί των τηλεοπτικών αδειών, ο κ.Γλέζος αφού διερωτήθηκε ποιος δίνει τις άδειες, επεσήμανε το άρθρο 1 του Συντάγματος, το οποίο μιλά για λαϊκή κυριαρχία και υποστήριξε ότι για τις άδειες δεν αποφασίζει κανένα κράτος, κανένας υπουργός και ότι για αυτές πρέπει να αποφασίσει το ΕΣΡ.
Ερωτηθείς για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Γλέζος υποστήριξε πως έδωσε την εμπιστοσύνη του εκεί που δεν έπρεπε, επισημαίνοντας πως για αυτό και ζήτησε συγνώμη από τον ελληνικό λαό.