Επεισόδια και χρήση χημικών από την Αστυνομία στην πορεία για το προσφυγικό στη Χίο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Επεισόδια και χρήση χημικών από την Αστυνομία στην πορεία για το προσφυγικό στη Χίο

  • Στο στόχαστρο μπήκαν και οι Δημοσιογράφοι που παρευρέθηκαν στο σημείο, με μια μερίδα του πλήθους να τους επιτίθεται...

Επεισόδια και χρήση χημικών από την Αστυνομία στιγμάτισαν τη... χθεσινοβραδυνή (14/9) πορεία για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στη Χίο.
Όπως μεταδίδει το politischios.gr, αν και η πορεία ξεκίνησε στις 18:30 ειρηνικά, τα αίματα άναψαν όταν οι διαμαρτυρόμενοι κατευθύνθηκαν στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Σούδας, όπου διαμένουν περί τα 1.800 άτομα.
Άμεσα τα ΜΑΤ απέκλεισαν τους διαδηλωτές υποχρεώνοντάς τους σε ευθεία πορεία προς το κτίριο του Οίκου Ναύτη, με αποτέλεσμα να επικρατήσει για λίγο πανικός.
Στη συνέχεια, οι διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν για δεύτερη φορά να σπάσουν τη γραμμή των ΜΑΤ και να κατευθυνθούν προς τον καταυλισμό, πυροδοτώντας έτσι ακόμα περισσότερο το κλίμα και αναγκάζοντας τις Αρχές να κάνουν χρήση χημικών.
Μάλιστα, στο στόχαστρο μπήκαν και οι Δημοσιογράφοι που παρευρέθηκαν στο σημείο, με μια μερίδα του πλήθους να τους παίρνει στο κυνήγι!
Ευτυχώς οι δημοσιογράφοι φυγαδεύτηκαν σε γειτονικά καταστήματα από απλούς πολίτες.
Αργότερα, ομάδα 150 ατόμων κινήθηκε προς τον καταυλισμό της Σούδας ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών.
Τα παραπάνω προκάλεσαν την αντίδραση των μεταναστών, οι οποίοι με συνθήματα ζητούσαν να φύγουν για την Αθήνα, με μερικούς από αυτούς μάλιστα να πετάνε και πέτρες προς την ομάδα των 150 ατόμων.
Bookmark and Share