Θα έστελναν ναρκωτικά και κινητά στις φυλακές Λάρισας με... drone - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Θα έστελναν ναρκωτικά και κινητά στις φυλακές Λάρισας με... drone


  • Στο πρωτοφανές «delivery» , που θα απέφερε στους δράστες 150.000 ευρώ αν δεν το απέτρεπε η Δίωξη Ναρκωτικών, συμμετείχαν ένα ζευγάρι νεαρών Ελλήνων και άλλοι τρεις αλλοδαποί φυλακισμένοι.


Την τελευταία λέξη της.. τεχνολογίας είχε επιστρατεύσει ένας αδειούχος αλλοδαπός κρατούμενος για να εισάγει με... drone ναρκωτικά και κινητά στο χώρο των φυλακών Λάρισας! Στο πρωτοφανές «delivery», που θα απέφερε στους δράστες 150.000 ευρώ αν δεν το απέτρεπε η Δίωξη Ναρκωτικών, συμμετείχαν ένα ζευγάρι νεαρών Ελλήνων και άλλοι τρεις αλλοδαποί φυλακισμένοι.

Τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, έδειχναν ότι κάτι ύποπτο ετοίμαζε ο 24χρονος Αλβανός που είχε βγει σε τακτική άδεια από το κατάστημα κράτησης, καθώς θεωρούνταν άνθρωπος ενός 36χρονου επίσης κρατούμενου ομοεθνούς του. Για τον τελευταίο υπήρχαν πληροφορίες ότι οργάνωνε τη μεταφορά ναρκωτικών και συσκευών επικοινωνίας στις φυλακές, μαζί με άλλους δυο κρατούμενους συμπατριώτες του κρατούμενους ηλικίας 33 και 26 χρόνων.

Οι άνδρες της Δίωξης παρακολουθούσαν διακριτικά τις κινήσεις του 24χρονου αδειούχου και τον ακολούθησαν ως την Αθήνα, όπου είχε συναντήσεις με έναν 19χρονο Έλληνα. Όταν ξεκίνησαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο με προορισμό τη Λάρισα, τους έστησαν ενέδρα κοντά στις φυλακές και τους σταμάτησαν για έλεγχο. Μέσα στο αυτοκίνητο βρήκαν μια τηλεκατευθυνόμενη ιπτάμενη συσκευή drone με όλα τα εξαρτήματά της έξι κινητά και πέντε καλώδια φόρτισης τα οποία θα έφταναν... εξ ουρανού στους κρατούμενους του σωφρονιστικού καταστήματος. Στο Ι.Χ., το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν ακόμη πλήθος γαντιών μιας χρήσης, ταινία συσκευασίας και μια ατζέντα με ονόματα και τηλέφωνα τα οποία ερευνώνται, ενώ κατασχέθηκαν και 105 ευρώ.

Οι δράστες θα εισήγαγαν στις φυλακές και ναρκωτικά, τα οποία είχε αναλάβει να μεταφέρει στη Λάρισα με λεωφορείο μια 24χρονη Ελληνίδα που συνελήφθη μόλις αποβιβάστηκε στον τοπικό σταθμό του ΚΤΕΛ. Στην κατοχή της κατασχέθηκαν μια συσκευασία με ηρωίνη βάρους 211 γραμμαρίων, τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 418 γραμμαρίων, δέκα κινητά με πέντε καλώδια φόρτισης, 25 κάρτες sim και 135 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγούνται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας με κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.
Bookmark and Share