Άνοιγμα λογαριασμού στην HSBC μέσω... Selfie! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Άνοιγμα λογαριασμού στην HSBC μέσω... Selfie!

  • Οι εταιρικοί πελάτες της HSBC μπορούν πλέον να ανοίξουν νέους λογαριασμούς χρησιμοποιώντας selfie για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους!


Μια εφαρμογή για κινητές συσκευές χρησιμοποιεί λογισμικό αναγνώρισης προκειμένου να τραβήξει φωτογραφία του.. πελάτη. Η τελευταία συγκρίνεται με φωτογραφία που "ανεβάζει" ο ίδιος, όπως για παράδειγμα μια φωτογραφία διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης.

Όπως εξηγεί το CNBC, αυτό αποσκοπεί στην απλοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασία ανοίγματος νέου λογαριασμού με τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή άλλης ψηφιακής συσκευής, ενώ αντανακλά την αυξανόμενη τάση των καταναλωτών να ανοίξουν λογαριασμούς διαδικτυακά.

Σύμφωνα με την τράπεζα, σχεδόν οι μισοί από τους νέους εταιρικούς λογαριασμούς ανοίγονται πλέον οnline, έναντι ενός ποσοστού 10% το 2013.

"Μέσω της απλοποίησης της διαδικασίας ταυτοποίησης, θα μπορούμε να βοηθήσουμε τους εταιρικούς μας πελάτες να εξοικονομούν χρόνο και να ανοίγουν λογαριασμούς γρηγορότερα", υποστήριξε ο Richard Davies, επικεφαλής εμπορικής τραπεζικής στην HSBC, σε δελτίο τύπου. "Αναμένουμε επίσης η ευκολία και η ταχύτητα μιας selfie, να γίνει η μέθοδος ταυτοποίησης που θα επιλέγουν κατά κύριο λόγο οι πελάτες μας, οι οποίοι δε θα χρειάζεται πλέον να επισκέπτονται κατάστημα για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία", πρόσθεσε επίσης ο Richard Davies.

Η HSBC είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα τράπεζας που υιοθετεί βιομετρική τεχνολογία για τη βελτίωση της ασφάλειας. Μεταξύ άλλων, οι MasterCard και Bank of Montreal ανακοίνωσαν νωρίτερα φέτος σχέδια σύμφωνα με τα οποία θα εισάγουν βιομετρικούς ελέγχους για πελάτες πιστωτικών καρτών.
Bookmark and Share