Βρέθηκε το χαμένο Philae σε ρωγμή του κομήτη Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Βρέθηκε το χαμένο Philae σε ρωγμή του κομήτη Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο

  • Το Philae βρίσκεται σε μία περιοχή του κομήτη που ονομάσθηκε Άβυδος. Η «Ροζέτα» θα κατέβει στην επιφάνεια του κομήτη στις 30 Σεπτεμβρίου, στο τελευταίο σκέλος της αποστολής της.


Σχεδόν ένα μήνα προτού λήξει η αποστολή της, η... διαστημοσυσκευή «Ροζέτα» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) έκανε την έκπληξη και εντόπισε, με την κάμερα υψηλής ανάλυσης που διαθέτει, το χαμένο ρομπότ Philae χωμένο σε μία σκοτεινή ρωγμή του κομήτη 67/Ρ Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο.

Όπως ανακοίνωσε η ESA, ο εντοπισμός έγινε όταν η «Ροζέτα», που όλον αυτόν τον καιρό ακολουθούσε κατά πόδας τον κομήτη από απόσταση ασφαλείας, τον πλησίασε στα 2,7 χιλιόμετρα.

Το Philae προσγειώθηκε στον κομήτη στις 12 Νοεμβρίου 2014, αλλά εξ' αρχής η επικοινωνία της Γης μαζί του ήταν δύσκολη. Κάποια στιγμή διακόπηκε, επανήλθε προσωρινά, για να διακοπεί οριστικά πέρυσι τον Ιούλιο.

Το Philae βρίσκεται σε μία περιοχή του κομήτη που ονομάσθηκε Άβυδος. Η «Ροζέτα» θα κατέβει στην επιφάνεια του κομήτη στις 30 Σεπτεμβρίου, στο τελευταίο σκέλος της αποστολής της.
Bookmark and Share