"Ο Τσίπρας παίζει πολιτικό θέατρο - Η Ελλάδα δε θα μπει στο QE" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

"Ο Τσίπρας παίζει πολιτικό θέατρο - Η Ελλάδα δε θα μπει στο QE"

  • Την εκτίμηση ότι οι διαφωνίες του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, με τις οικονομικές αρχές (θεσμούς) είναι ένα ανούσιο χάσιμο χρόνου, διατύπωσε ο Wolfgang Piccoli, πρόεδρος της εταιρείας Teneo Intelligence, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Πρόκειται απλώς για...e πολιτικό θέατρο», τόνισε συγκεκριμένα ο Piccoli, επεξηγώντας ότι «ο Τσίπρας δεν έχει τίποτα άλλο να πει, οπότε κατηγορεί τους άλλους», για τη βραδεία ελληνική ανάκαμψη.
Το καλό νέο είναι, σύμφωνα με τον αναλυτή, πως κανείς πλέον δε νοιάζεται.
«Δεν υπάρχουν πιεστικές προθεσμίες, όπως τον Ιούλιο του 2015, και αυτό το θέατρο μπορεί να συνεχιστεί για καιρό, αλλά κανείς δε νοιάζεται. Θα έχουμε το νου μας στις εξελίξεις, αλλά σε τελική γραμμή δεν πρόκειται για ένα γεγονός που σχετίζεται με τις αγορές», υποστήριξε ο πρόεδρος της Teneo Intelligence.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν η θέση του Αλέξη Τσίπρα απειλείται, με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο Piccoli παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη δημοφιλία της, εντούτοις παραμένει πλειοψηφία, ισχνή, αλλά πλειοψηφία, στη Βουλή.
«Δεν είμαι πεπεισμένος ότι η αντιπολίτευση θέλει πραγματικά πρόωρες εκλογές άμεσα», σημείωσε ακόμα, τονίζοντας ότι «ο λαός σίγουρα δε θέλει».
Το μόνο στοίχημα που μπορεί να βάλει ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια τεχνική ανάκαμψη, επισήμανε.
Ο ίδιος εκτίμησε πως δε θα υπάρξει σύντομα κάποια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και αυτό για δύο λόγους.
Από τη μία πλευρά, οι γερμανικές εκλογές το 2017 περιπλέκουν την κατάσταση.
Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος ο Τσίπρας δε βοηθάει τον εαυτό του με το να «χαραμίζει χρόνο».
Η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να υλοποιήσει 15 προαπαιτούμενα και δεν έχει εκπληρώσει κανένα, καθώς συνεχώς χρονοτριβεί και αναβάλει.
«Ο Τσίπρας παραπονιέται για το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους, αλλά δε βοηθά τον εαυτό του», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Piccoli.
«Για τους δύο αυτούς λόγους δε θα δούμε σύντομα οποιασδήποτε μορφής ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά ούτε και αναρωτιόμαστε πλέον για ποιο λόγο η Ελλάδα δε θα μπει σύντομα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ», κατέληξε ο Wolfgang Piccoli.
Bookmark and Share