Ο Προϋπολογισμός του 2017 φέρνει 1,55 δισ. ευρώ σε -επιπλέον- φόρους! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ο Προϋπολογισμός του 2017 φέρνει 1,55 δισ. ευρώ σε -επιπλέον- φόρους!

  • Βαρύτερος κατά 1,55 δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους θα είναι ο προϋπολογισμός του 2017, σύμφωνα με το προσχέδιο που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή. 


Ειδικότερα θα προκύπτουν από τον ανασχεδιασμό των τελών κυκλοφορίας, την αύξηση του... Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε βενζίνη και υγραέριο κίνησης, τσιγάρα και ηλεκτρονικά τσιγάρα, καφέ και σταθερή τηλεφωνία.

Οι πρώτες επιβαρύνσεις πάντως για τα νοικοκυριά ξεκινούν νωρίτερα, καθώς η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ισχύει από τις 15 Οκτωβρίου και του αντιστοίχου φόρου για το πετρέλαιο των αγροτών από σήμερα, 1η Οκτωβρίου. Λογιστικά, οι εν λόγω αυξήσεις υπολογίζονται ως έσοδα του 2017.

Αυξημένα έσοδα αναμένονται επίσης από τον ανασχεδιασμό των τελών κυκλοφορίας, την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στη βενζίνη, στα τσιγάρα και στον καφέ από την 1η Ιανουαρίου.

Από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% υπολογίζεται πως το 2017 θα εισπραχθούν 360 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον.

Επίσης, από αναπροσαρμογές των συντελεστών φορολογίας στο εισόδημα από μισθούς και συντάξεις το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα εισπράξει επιπλέον 360 εκατ. ευρώ.

Η επίτευξη της αύξησης των φόρων κατά 1,55 δισεκ. και των εισφορών κατά 135 εκ. ευρώ αποτελεί βασική προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 2% που θέτει η κυβέρνηση.
Bookmark and Share