Η τρόικα επέβαλε άδειες στα κανάλια - δεσμευμένα 350 εκ. ευρώ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Η τρόικα επέβαλε άδειες στα κανάλια - δεσμευμένα 350 εκ. ευρώ.



Κάποιος πρέπει πληροφορήσει τον κ.Παππά, στην περίπτωση που δεν το ξέρει (με πιθανότερο να το ξέρει), ότι ήδη από το Πρώτο Μνημόνιο έχουν προϋπολογιστεί έναντι του χρέους 350 εκατομ. ευρώ από την πώληση τηλεοπτικών αδειών μέχρι το 2016! Η σχετική πρόβλεψη συνοδεύει και το Τρίτο μνημόνιο, που έχει υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επομένως, ο κ Παππάς, όχι μόνο δεν μπορεί να μεταφέρει τα χρήματα από τις άδειες σε όποιον κωδικό θέλει χωρίς την άδεια της τρόικας... αλλά του λείπουν ακόμα 95 εκατομ. μέχρι τα 350 που προβλέπει το μνημόνιο!




Σε δηλώσεις του ο... υπουργός επικρατείας κ Παππάς πληροφόρησε το πανελλήνιο ότι τα 85 εκατομ. ευρώ από τις προκαταβολές του καζίνο των αδειών στα κανάλια θα πάνε για την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών για τα νοσοκομεία. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν!

Κάποιος πρέπει να τον πληροφορήσει, στην περίπτωση που δεν το ξέρει (με πιθανότερο να το ξέρει), ότι ήδη από το Πρώτο Μνημόνιο έχουν προϋπολογιστεί έναντι του χρέους 350 εκατομ. ευρώ από την πώληση τηλεοπτικών αδειών μέχρι το 2016! Η σχετική πρόβλεψη συνοδεύει και το Τρίτο μνημόνιο, που έχει υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Και εδώ είναι η δεύτερη ανακρίβεια που διατυμπανίζει διαρκώς ο υπουργός: Ότι δηλαδή ο διαγωνισμός έγινε για να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Παραμύθια. Ο διαγωνισμός ήταν μνημονιακή υποχρέωση. Τωρινό προαπαιτούμενο! Και μάλιστα με ασφυκτική ημερομηνία το τέλος του 2016. Όπως έχουμε γράψει σε ανύποπτο χρόνο:

"Το ποσό των 350 εκατομ. έχει προϋπολογιστεί επειδή, όπως αποκρύπτει η κυβέρνηση, η προκήρυξη διαγωνισμού είναι το προαπαιτούμενο ως δέσμευση της κυβέρνησης στο Μνημόνιο 3 με την τρόικα τον Σεπτέμβριο του 2015 για «μεγάλη και αξιόπιστη δέσμη παραμετρικών και διαρθρωτικών δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων».

Στο εδάφιο ε. αυτής της συμφωνίας, συγκεκριμένα, η κυβέρνηση, μετά από απαίτηση των δανειστών έχει υπογράψει για «αναγγελία δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού υποβολής προσφορών για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών με την καταβολή τελών που αφορούν τη χρήση των αντίστοιχων συχνοτήτων».

Επομένως, η επιβολή κανόνων ήταν απαίτηση της τρόικας και εκτός των άλλων η κυβέρνηση χρωστάει στην τρόικα να φέρει κι άλλα εκατομ. ευρώ στα ταμεία!"
Επομένως, ο κ Παππάς, όχι μόνο δεν μπορεί να μεταφέρει τα χρήματα από τις άδειες σε όποιον κωδικό θέλει χωρίς την άδεια της τρόικας, αλλά του λείπουν ακόμα 95 εκατομ. μέχρι τα 350 που προβλέπει το μνημόνιο...
Αυτά, για να μη μοιράζεται κουτόχορτο στο λαό.


Του κ.Γ.Παπαδόπουλου-Τετράδη
Bookmark and Share