Νέες γραμματείες με κόστος 662.000 ευρώ συστήνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Νέες γραμματείες με κόστος 662.000 ευρώ συστήνει ο ΣΥΡΙΖΑ


  • Το υπουργείο Εργασίας προχωρά στην σύσταση δύο νέων γραμματείων, που θα στελεχωθούν από πληθώρα μετακλητών υπαλλήλων, με το κόστος να ανέρχεται στα 662.000 ευρώ τον χρόνο!


Λεφτά για μετακλητούς και νέες γραμματείες υπάρχουν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι στο σχέδιο νόμου υπό τον τίτλο «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε...στη Βουλή, το υπουργείο Εργασίας προχωρά στην σύσταση δύο νέων γραμματείων, οι οποίες φυσικά θα στελεχωθούν από πληθώρα μετακλητών υπαλλήλων. Για του λόγου του αληθές το κόστος, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, θα αγγίξει τα 662.000 ευρώ τον χρόνο!

Ειδικότερα, 72.000 ευρώ θα κοστίσει η σύσταση των δύο θέσεων Ειδικών Γραμματέων, 116.000 ευρώ από την καταβολής της αμοιβής των ειδικών συμβούλων και συνεργατών που θα στελεχώσουν τα γραφεία τους, 412.000 ευρώ από την σύσταση 24(!) θέσεων προσωπικού, διαφόρων κατηγοριών, 32.000 ευρώ για την καταβολή επιδόματος θέσεων ευθύνης κ.α.

Σε ότι αφορά το έργο τους, η πρώτη θα τιτλοφορείται ως ειδική γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, δίχως να αναφέρεται επακριβώς ο ρόλος της , και η δεύτερη Ειδική Γραμματεία Ένταξης των Ρωμά! Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω Γραμματείες θα μπορούν να αποσπάσουν ή να μετατάξουν προσωπικό από άλλους φορείς της της Γενικής κυβέρνησης ή του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα!
Bookmark and Share