Αποκλίσεις έως και 9,5%.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Αποκλίσεις έως και 9,5%..

  • Μία στις έξι αντλίες, ή το 14,5%, παραδίδει λιγότερο καύσιμο από αυτό που πληρώνουν οι καταναλωτές, με τις αποκλίσεις να φθάνουν έως και σε 9,5%, σύμφωνα με έρευνα του Πολυτεχνείου που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του Συνδέσμου των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών.

Το ποσοστό είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με..αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια και είχε καταδείξει ότι το ποσοστό των προβληματικών αντλιών ήταν 4%. Διαπιστώνεται, δηλαδή, μια... ανάπτυξη της μεθόδου κλοπής των πελατών.
Η έρευνα έγινε σε 150 πρατήρια στην Αττική με τη χρήση μυστικού αυτοκινήτου, ειδικά διασκευασμένου ώστε να μετράται εκ των υστέρων η πραγματική ποσότητα που παρελήφθη στο ρεζερβουάρ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, υπενθυμίζεται, είναι ανεκτές οι αποκλίσεις μέχρι 0,5%.
Οι παραβάσεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, εντοπίζονται στα πρατήρια με χαμηλές τιμές, ενώ τα δύο μεγαλύτερα ποσοστά αποκλίσεων εντοπίστηκαν σε πρατήρια της ίδιας εταιρείας.
Αυτό που ενδιαφέρει τους καταναλωτές και τους πρατηριούχους που πωλούν τη σωστή ποσότητα καυσίμου είναι εάν τα συγκεκριμένα πρατήρια καταγγέλθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία και εάν έβαλαν λουκέτο, προς παραδειγματισμό και των άλλων επίδοξων.
Bookmark and Share