Σειρά χτυπημάτων από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» βλέπουν στην Αντιτρομοκρατική. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Σειρά χτυπημάτων από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» βλέπουν στην Αντιτρομοκρατική.

  • Πώς ερμηνεύεται η προκήρυξη.

Σε μία φράση της προκήρυξης της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» στάθηκαν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής που χειρίζονται –μεταξύ άλλων- την υπόθεση του... χτυπήματος στο σπίτι της Εισαγγελέως Εφετών κ. Γεωργίας Τσατάνη στα Εξάρχεια.

«Σύντομα θα ακολουθήσει η πρότασή μας για το σχέδιο Νέμεσις», γράφει ο συντάκτης του κειμένου με τους αστυνομικούς να εστιάζουν στο συγκεκριμένο σημείο. Και αυτό διότι το σχέδιο «Νέμεσις» ερμηνεύεται από τους αστυνομικούς ως πρόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς» για σειρά χτυπημάτων.

«Δεν νομίζουμε ότι θα σταματήσουν εδώ. Όσο υπάρχουν ασύλληπτα μέλη τόσο θα καταστρώνονται σχέδια για νέα χτυπήματα. Η επίθεση στην κ. Τσατάνη ήταν καλά οργανωμένη και δεν έχουν μείνει πίσω στοιχεία που θα μπορούσαν να μας φανερώσουν την ταυτότητα των δραστών, οι οποίοι σίγουρα γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή», αναφέρει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης παρατηρούν ότι οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης φαίνεται ότι δεν γνώριζαν ότι η κ. Τσατάνη εδώ και δύο εβδομάδες δεν είχε αστυνομική φύλαξη. Και αυτό διότι στην προκήρυξη αναφέρεται ότι «η κ. Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασσόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας». Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ενδεχομένως οι δράστες είχαν παρακολουθήσει την Εισαγγελέα πριν από τις 20 Σεπτεμβρίου όταν και η κ. Τσατάνη είχε αστυνομικούς. Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας Εφετών είχε καταγγείλει στις Αρχές ότι είχε παρατηρήσει έξω από το σπίτι ύποπτους άνδρες να την παρακολουθούν.

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» δεν ήθελαν να υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες από τη βομβιστική ενέργεια (κάτι που γράφουν και στο κείμενό τους), αν και αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν θα ακολουθήσουν απαραίτητα την ίδια τακτική την επόμενη φορά: «Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί».
Bookmark and Share